Mersin'de MHP konvoyunun jandarma tarafından durdurulmasına neden olan olayın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde MHP konvoyundaki kalabalık grubun AK Parti'li olduklarını ileri sürdükleri 3 gence saldırdıkları görülüyor.

Dün yaşanan olayda, Silifke ilçesindeki seçim çalışmasından dönen ve aralarında MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Başkanı Sebahattin Kılıç ile milletvekili adaylarının bulunduğu MHP konvoyu, korumaların bir kavgaya karıştığı gerekçesiyle Erdemli ilçesi girişinde jandarma ekiplerince durdurulmuş, olayda MHP'lilerle jandarma ekipleri arasında sert tartışmalar yaşanmıştı.

Olayla ilgili bugün MHP konvoyunun durdurulmasına neden olan kavganın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülere göre, içerisinde AK Parti'li oldukları ileri sürülen 3 gencin bulunduğu otomobil, Erdemli ilçesinde bir petrol istasyonuna giriyor. Hemen ardından ise MHP konvoyundaki kişilerden olduğu ileri sürülen bir grup aracın arkasından gelerek içerisindekileri tartaklamaya başlıyor. Kısa sürede saldırıya karışan kalabalık daha da çoğalırken, aracın içindekiler darp ediliyor. Bu sırada otomobilin camı da kırılıyor.

Olayda darp edilen 3 kişinin Erdemli Devlet Hastanesi'nde tedavileri sürerken, yaralıların, kendilerini darp edenlerden şikayetçi oldukları öğrenildi. Bu arada seçim çalışmaları kapsamında Mersin'de bulunan eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın da bugün hastanede yatan yaralıları ziyaret edeceği öğrenildi.

MHP'LİLER NE DEMİŞTİ ?

Yaşanan olayın tamamen hukuksuz ve usulsüz olduğunu, yapılanın ise MHP'yi seçim öncesi yaralamaya yönelik bir tutum olduğunu söyleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, jandarma komutanına, "Bu yaptığınız çok yanlış. MHP Genel Başkan Yardımcısı'nın önünü kesiyorsunuz. Buna hakkınız yok. Siz bize durumu anlattınız. Biz de size iddia ettiğiniz kim varsa vereceğiz dedik. Bu MHP'linin sözü. Rezil ediyorsunuz millete bizi, ne hakkınız var buna? Size eğer bizim içimizden herhangi biri kavga veya tartışmaya karışmışsa isimleri veya şahısların eşkali belliyse buyurun alın dedik. Ama siz burada neredeyse 1 saattir MHP konvoyunu durdurarak yolu trafiğe kapatıyor, elinizde bir talimat olduğunu belgeleyemiyorsunuz bile. Şimdi ben size gelip benim arkadaşımı başka bir siyasi partili grup darp etti dersem, gidip onların yolunu kesebilecek misiniz? Burada demokrasi katledilmiştir. Hukuksuzluk, usulsüzlük arayanlar buraya baksınlar. Bahsi geçen kavgada herhangi bir suç aleti yok, yaralı dahi yok, şikayetçinin kim olduğu bile belli değil. Buna rağmen bu şekilde yolu kesmek, bütün araçları aramak için elinizde bir karar olması lazım ama o bile yok" diyerek tepki gösterdi.

"BİZ KİME GÜVENECEĞİZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, "Biz kime güveneceğiz. PKK'lıya böyle bir hareket yapabiliyor musunuz? Biz bu devlete sahip çıkıyoruz. Devlete, bayrağa, millete sahip çıkanlara terörist muamelesi yapıyorsunuz. Elinizde bu konvoyu durdurmanız için bir belge yok. Kavga diyorsunuz, ortada yaralı da yok, elinizde isim bile yok. Bu nasıl bir iştir? Burada yolunu kestikleriniz, sizin canınız için, bu vatan için kendi canını vermeye hazır insanlar. Bu yaptığınızı herkes görüyor" dedi.

Yaşanan tartışmalar sırasında kalabalıktan bazıları, yolun araç trafiğine kapatılmasına tepki göstererek jandarma ekiplerine, "PKK'lılara bunu yapmıyorsunuz?" diye bağırdı.

MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, ortada sadece bir iddianın olduğunu ifade ederek, kendisini AK Parti'li olarak tanıtan bir grubun, konvoya AK Parti bayrağını gösterdiğini, bunun sonucunda bir arbede yaşandığını söyledi. Ortada bir yaralanma veya darbın söz konusu olmadığını dile getiren Kılıç, buna rağmen hukuksuz bir şekilde yolun trafiğe kapatılarak konvoyun önünün kesildiğini ileri sürdü.

Yaşanan kavganın ardından konvoyun önü açılarak yeniden yola devam etmesine izin verildi.