MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, hiçbir zaman "koalisyon ortağı olmak istemiyoruz" demediklerini savunarak, "Biz önce CHP ve HDP ile hükümet kurulabileceğini söyledik. Ama illa ki MHP ile koalisyon kurmak istiyorsanız, 4 şartımızın olduğunu söyledik" dedi.

Öztürk, partisinin Mersin İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, çok önemli bir süreçten geçtiklerini belirterek, 1 Kasım'da bir seçim tekrarı ile karşı karşıya olduklarını hatırlattı. Milletin, 7 Haziran'da AK Parti'ye tek başına iktidar kurma yetkisi vermediğini söyleyen Öztürk, bunun sonucunda da ortaya koalisyon şartlarının çıktığını belirtti. Ancak AK Parti Hükümeti'nin, çıkan bu sonuca rağmen elde ettikleri bakanlık koltuklarından bir türlü vazgeçmek istemediğini ileri süren Öztürk, koalisyon görüşmeleri sırasında da hep kısa vadeli hükümet şartını ileri sürdüklerini belirtti.

ÇÖZÜM SÜRECİNİ ELEŞTİRDİ

Çözüm sürecini de eleştiren Öztürk, "12 yıl boyunca hep söyledik, bu sürecin bizi nereye götüreceğini anlattık, ama kimseyi inandıramadık. En sonunda kendileri itiraf ettiler. Adamlar diyor ki, "çözüm süreci sayesinde 20 yıl Türkiye Cumhuriyeti ile savaşacak güce ulaştık'. Şimdi ortaya çıktı bunlar. Dün ellerinde sadece kalaşnikof vardı, şimdi uçaksavarlar var. Askerlerimizi, polislerimizi bunlarla şehit ediyorlar. Kendileri itiraf ediyor, "biz çözüm süreci ile uğraşırken, bunlar bulundukları yeri silah deposu haline getirmişler'. Peki sen ne yapıyordun? Sen o dönemde neredeydin? İki defa suçlusun. Birincisi, eğer bütün bunları görmediysen, gaflete düştüysen, gafletinden dolayı suçlusun. İkincisi eğer bunları gördüysen ve valiye, garnizon komutanına "bırak bunları" dediysen, yine suçlusun" diye konuştu.

"ONLAR İSTEMEDİ"

Gittikleri yerlerde kendilerine, "koalisyonu neden kurmadınız, neden hükümet olmadınız?" denildiğini dile getiren Öztürk, şöyle devam etti:

"Bizim başımızda öngörebilme yeteneğine sahip bir liderimiz var. Biz daha işin başında bunların koalisyon kurmayacağını biliyorduk. Bilmeyen Kılıçdaroğlu idi. Sandı ki, kendisine hükümet kurma görevi verilecek, MHP'yi iktidara getirmek için de kendisine başbakanlık verilmiş gibi Devlet Bey'e başbakanlığı hediye ediyordu. İşte gördük, kendisine hükümet kurma görevi bile vermediler. Biz hiçbir zaman "koalisyon ortağı olmak istemiyoruz" demedik, biz hiçbir zaman "erken seçim istiyoruz" da demedik. Biz önce CHP ve HDP ile hükümet kurulabileceğini söyledik. Ama illa ki MHP ile koalisyon kurmak istiyorsanız, bizim de 4 şartımız olduğunu söyledik. Biz bu 4 şartı ileri sürerken, AK Parti'nin de 4 şartı vardı. Bizim şartlarımız belliydi, çözüm süreci nedeniyle memleket yangın yerine döndü. Bu çözüm süreci meselesinin ortadan kaldırılmasını istedik. 17-25 Aralık soruşturmalarının ucu nereye giderse gitsin peşine düşeceğimizi söyledik. Cumhurbaşkanı'nın anayasal sınırlar içerisine çekilmesini istedik. Bölünmeden önceki son adımın atılacağı, özerlik sağlayacak olan Anayasa değişikliğine karşı olduğumuz söyledik. Onlar ne istedi, anayasanın ilk 4 maddesini değiştirmek istedi. Biz de bunlara karşı olduğumuz söyledik. Şartlarımızı kabul ediyorsan, biz bu taşın altına gövdemizi koymaya hazırız dedik. Ama onlar istemedi."

"AK PARTİ GÖZÜNÜ MHP TABANINA DİKTİ"

AK Parti'nin artık Kürtlerden oy alamayacağını görünce, şimdi gözünü MHP tabanına diktiğini ileri süren Öztürk, "Dün ayaklarının altına aldıkları değerlerimizi, şimdi baş tacı yapmışlar. Elbette ki, içimizde maddi bir takım şeylere temayül edebilecek veya kandırılabilecek kişiler olabilir. Bunların üzerine gidiyorlar. Ama ben biliyorum ki, dünyayı bir eline koysanız ülkücü hareketin zerresine zarar vermesini isteseniz, bunu kabul etmeyecek yüzlerce, binlerce ülkücü var. Bu seçimden bekledikleri MHP'yi yok etmek. Buna güçleri asla yetmeyecek. Biz ne bu toprakların zerresinden vazgeçeriz, ne de bu topraklar üzerinde yaşayan ve vatan için geçmişte her şeyini feda etmiş, gelecekte de feda etmeye hazır tek bir insanımızdan vazgeçmeyeceğiz. İster Kürt olsun, ister Arap olsun, ister Alevi olsun, ister Sünni olsun. Hepsinin başımızın üzerinde yeri var" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 1 Kasım seçimlerinde aday olan MHP Mersin milletvekili adayları, partililere tanıtıldı.