13 yaşındaki kız çocuğunu manastıra götürerek aşkını ilan eden A.A.C.’un, müthiş vaadlerde bulunduğu iddia edildi:

Hüseyin ÇİÇEK

Dipkarpaz bölgesinde geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde 13 yaşındaki kızı alıkoyarak aracı içerisinde tacizde bulunduğu iddia edilen 34 yaşındaki A.A.C, 4 aydan sonra önceki gün polise yapılan şikayet sonucu tutuklandı. 
Mahkemeye olayla ilgili olguları aktaran polise göre, kızı şantaj yaparak aracına alan ve alı koyan zanlı, Dipkarpaz’da bir manastır yakınlarına götürdüğü küçük kıza, ‘Seni köyün en güzel kızı yaparım, cebine her gün para koyarım gibi’ akıl almaz vaatlerde bulundu.

“Ailene telefonda konuştuğumuzu söylerim”

Mahkemeye meseleyi aktaran Dipkarpaz polis karakolunda görevli polis çavuşu Mustafa İskender, 28 Eylül 2015 tarihinde aldıkları bilgiye göre, zanlının 2015 yılı Mayıs ayı içerisinde 13 yaşında olan bir kız çocuğuna, daha önce telefonda konuştuklarını ailesine söylemek ile şantaj yaparak aracına binmesini sağlayarak zorla alıkoyduğunu söyledi. Zanlının, küçük kızı aracına aldıktan sonra Dipkarpaz’da bir manastır yakınlarına götürdüğünü belirten İskender, burada küçük kıza, “Sana istesem burada neler yapardım, ancak seni seviyorum, sen istersen seni köyün en güzel kızı yaparım, cebine her zaman para koyarım” diyerek sözlü olarak tacizde bulunduğunu ifade etti.

Araç içerisinde kızın resmini çekmiş

Soruşturmanın henüz yeni başladığını belirten İskender, zanlının müşteki kıza gönderdiği aracıların ifadelerine başvurulmak üzere arandığını söyledi. Zanlının araç içerisinde küçük kızın fotoğrafını çektiğini aktaran İskender, fotoğrafı çektiği telefonun emare olarak alındığını ve incelemeye gönderileceğini kaydetti. Zanlının suçunu kabul etmediğini söyleyen İskender, soruşturmanın selameti açısından zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Cenkay İnan, soruşturmanın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi