Yunan Sahil Güvenlik Teşkilatı (HCG), teknenin battığı Mythimna bölgesinde sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında, aralarında çok sayıda çocuk ve kadınların da bulunduğu 242 kişinin kurtarıldığını ve 4'ü çocuk 7 kişinin cesedinin bulunduğunu duyurdu. Kurtarılan göçmenlerin ifadelerine göre halen kayıp oldukları belirtilen en az 34 kişinin aranmasına devam ediliyor.

Kurtarılan sığınmacıların Midilli'deki çeşitli hastanelere sevk edildikleri ve yoğun bakımda tutulan iki bebeğin durumunun ağır olduğu belirtildi.

"GÜVENLİ KORİDOR SAĞLANMALI"

Yunanistan Adalar ve Denizcilik Bakanı Thodoris Driças, kazayla ilgili yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin sığınmacılar için güvenli bir koridor oluşturması gerektiğini vurguladı.

Bu tür trajedilerin tekrarlamaması için Yunanistan'ın çabalarını sürdüreceğini belirten Driças, "Avrupa'nın önceliği göçmenlerin geçiş ülkelerinden AB ülkelerine güvenli şekilde yerleştirilmesi olarak kalmalı. Göçmenler için güvenli koridor sağlanması, insani nedenlerle AB'ye giriş vizesi verilmesi, aile birleşmelerine izin verilmesi, sığınmacıların eğitim ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanması gibi konular hepimizi ciddi bir şekilde ilgilendirmesi gereken kurumsal çözümlerdir" ifadesini kullandı.