Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı Yerbilim Mühendisleri Odası’nın düzenlediği “Mikrobölgeleme Çalışmalarında Jeofizik Yöntemler” başlığı altındaki 2 günlük eğitim tamamlandı.

Oda bünyesinde kurulan meslek içi eğitim merkezinin sorumlusu Hilmi Dindar’ın açıklamasına göre, odaya üye farklı meslek grupları arasında ortak bir dil oluşturmaya yönelik çalışmalar başlatıldı.

Bu çerçevede ilk olarak İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Akgün ve Jeofizik Yüksek Mühendisi Uzman Özkan Cevdet Özdağ “Mikrobölgeleme Çalışmaları’nda Jeofizik Yöntemler” başlığı altında 2 günlük eğitim gerçekleştirdi.

Oda bünyesinde kurulan meslek içi eğitim merkezi hakkında bilgi de veren Dindar, geride kalan 6 ayda merkezin yapacağı çalışmaların planlandığını ve eğitim ihtiyaçlarının tespit edildiğini kaydetti.

Dindar, ileriki aylarda yerbilimleri alanını ilgilendiren farklı konularda yeni eğitim serilerinin açılacağını ve hem üyelerin hem de konuya ilgi duyan kişilerin sertifikalı eğitimlerden faydalanmasının sağlanacağını anlattı.

Eğitim serilerinin ilk ayağını oluşturan “Mikrobölgeleme Çalışmalarında Jeofizik Yöntemler” seminerine gösterilen ilgiden mutluluk duyduklarını ifade eden Dindar, bu çalışmayla arazi kullanımının planlanması, afet risklerinin önceden tespit edilmesi ve risklerle ilgili öncelik ve stratejilerin belirlenmesinde disiplinler arası ortak kullanılan yöntemleri işlediklerini kaydetti.

Oda dışında farklı meslek gruplarına üye kişilerin de ilgi gösterdiği seminerde, arazi uygulamaları da tanıtılarak seminer sonunda katılımcılara sertifika verildi.