Türkiye'de yayın yapan Milat Gazetesi İçişleri Eski Bakanı Asım Akansoy hakkında çirkin iftiralarda bulunmasının ardından haberin devamını da yayınladı.

Milat Gazetesi 3 Mayıs Salı günü manşetinden verdiği haberinde YDÜ'deki kürt kökenli öğrencilerin Güney Kıbrıs'taki bulunduğunu iddia ettiği PKK kapmında eğitim gördüğünü ve buradan da tekrar KKTC'ye geçerek Irak'taki PKK/PYD birliklerine katıldığını öne sürdü. 

İŞTE MİLAT'IN O HABERİ:

"KKTC'de bulunan Yakındoğu Üniversitesi'nden son dönemde çok sayıda öğrenicinin Kıbrıs Rum kesimindeki kamplarda eğitim gördükten sonra PKK/PYD'ye katıldığı ortaya çıktı.

m6yq7v.jpg

Üniversitede ideolojik eğitim!

Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin desteği ile Yakın Doğu Üniversitesi'nde ‘Komünist komiteler' kuran PKK'lılar (YDG-H), Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafında bulunan PKK sorumlusunun talimatları gereği, kandırdıkları öğrencilere ‘örgütsel eğitim' verdikten sonra PKK ve PYD'ye militan olarak gönderiliyor. İdeolojik eğitimlerini Yakın Doğu Üniversitesi'ndeki komitelerden alan öğrencilerin içlerinden seçilenler Rum Yönetimi tarafında silahlı eğitime de tabi tutuluyor. PKK militanı haline getirilen öğrenciler daha sonra Türkiye ve Suriye'de PKK tarafından terör eylemlerinde kullanılıyor.

y572oa.jpg 
 

5'li gruplar halinde dağa çıkacaklar!

PKK'lıların Yakın Doğu Üniversitesi'ndeki çalışmaları ve hazırlıkları hakkında gazetemize bilgiler veren Yakın Doğu Üniversitesi'nde görevli C.R'nin “Öğrencileri, PKK'ya katılım için yeni elemanlar topluyorlar. 5'li gruplar halinde KKTC ve Rum tarafından yola çıkacaklar. Bu öğrenciler çoğu zaman hava yoluyla bazen de deniz yoluyla Türkiye'ye oradan da PKK'nın Türkiye'deki kamplarına veya Suriye'deki PYD kamplarına gidiyorlar. Beyni yıkanan öğrencilerin ortak belirtileri ise birkaç gün önce ev arkadaşları ve kız-erkek arkadaşlarıyla vedalaşıyor olmaları. Şuan net bir rakam söylemek zor ama yüzlerce öğrenci PKK'ya katılmak için eğitimler alıyor. Üniversite'de olaylar çıktığında polisin bu öğrencilere müdahalesi ise nedense çok yumuşak kalıyor. Türkiye karşıtı sloganlar atılıyor ve dersler boykot ediliyor. Vatansever öğrenciler ise YDG-H tarafından ” dedi.

8z4mqv.jpg 
 

“YDÜ öğrencileri PKK'ya katılırken yakalandılar”

Yakın Doğu Üniversitesi'nden PKK'ya katılım hakkında örnekler veren C.R, “Ş.Urfa doğumlu hukuk öğrencisi Fırat Kayalıdağ isimli bir öğrencimiz ve Eyyüp Tabak isimli yine Ş.Urfa doğumlu PDR öğrencisi iki arkadaş ev arkadaşlarıyla vedalaşıp Kıbrıs'tan bir anda çekip gittiler. Nereye gittikleri konusunda kimse bir şey bilmediğini söylerken Fırat'ın Adana'da PKK'ya katılmak için gittiği evde yakalanmış olduğunu öğrendik. Eyyüp'ten ise henüz haber yok büyük ihtimalle o terör örgütüne katılmayı başardı” şeklinde konuştu." (Kaynak: Enes Babacan / Milat Gazetesi)

4068.jpg