Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri, topluma hizmet dersi kapsamında KKTC Cumhurbaşkanlığı Millî Arşiv Dairesi’ne ait verilerin tasnif edilmesi ile sayısal ortama aktarması çalışması yaptı.

GAÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversite çalışmayı gerçekleştiren 42 öğrenciye teşekkür belgeleri takdim edildi.

GAÜ Öğretim Görevlisi Zeki Akçam öğrencilerin ilk olarak mikrofilm bölümünde yer alan, eski gazetelerin ve yazma eserlerin dijital ortama aktardığını, harita bölümü ve Milli Arşiv’e bağışlanan özel koleksiyonları tasnif ettiklerini ve bu tasnifler neticesinde tespit edilen 700’e yakın eserin Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’na bağışladıklarını söyledi.

KKTC’ye ait ilk “resmî sözlü kültür arşivi” kurma çalışmalarına başladıklarını belirten Akçam, 2004 yılından beri yapılan monografi çalışmalarının ilk tasniflerini tamamladıklarını ve yaklaşık olarak iki yıl boyunca sürecek çalışmalar neticesinde 7 bin dakikayı aşan bu arşivi araştırmacıların hizmetine açacaklarını ifade etti.