Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Seçim olalı 2,5 ay oldu ama millet hâlâ ne olacağını merak ediyor. Halbuki 10 Ağustos 2014'te millet başkanını seçmiş olsaydı bugün bunların hiç birini konuşmayacaktık" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilkent Şehir Hastanesi Kampüsü şantiyesinde incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Bakan Müezzinoğlu, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsmet Yılmaz ile görüşmesini nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna, "Türkiye'nin asıl sorunu sistem. Sistem, hiç beklemediğimiz zamanlarda tıkanıyor. Bu sistem tıkanıklığını 1970 yılından bu yan bizzat bu ülkenin vatandaşı olarak yaşadım. Sistem tıkandı darbe yapalım, sistem tıkandı parti kapatalım, sistem tıkandı cumhurbaşkanı müdahale etsin. Bedelini millet ödüyor ve milletin egemenliğine sistemi teslim etmediğimiz sürece biz bu sorunları yaşayacağız. Bu ülke demokrasi adına üçüncü sınıf bir tiyatroyu seyrediyor" yanıtını verdi.

Bakan Müezzinoğlu, bir gazetecinin, "Başkanlık olsaydı kaos olmazdı şeklinde açıklamalarınız olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkan seçilseydi her gün şehit cenazesi haberi almayacak mıydık" sorusuna ise "Bunu şehit cenazesi ile bağlantılamak art niyetli bir düşünce. Türkiye'yi 1970 yıllara taşımak isteyen zihniyetler bunu terörle bağlantılı, Recep Tayyip Erdoğan ile bağlantılı yapmak, Recep Tayyip Erdoğan fani ama millet devam edecek. Seçim olalı 2,5 ay oldu ama millet hala ne olacağını merak ediyor. Halbuki 10 Ağustos 2014'te millet başkanını seçmiş olsaydı bugün bunların hiç birini konuşmayacaktık" şeklinde cevap verdi.