Akaryakıt zam ve indirimlerine değinen Sucuoğlu, döviz kuru ve dünya ham petrol fiyatlarını karşılaştırdığı zaman yapılan indirimin yetersiz olduğunu gördüğünü söyledi.

Sucuoğlu elektrik fiyatlarında yapılan indirimi de yetersiz bulduğunu belirtti.

Turizm fonunda biriken paranın başka alanlara harcandığını söyleyen Sucuoğlu, “Maalesef turizme kıyılıyor” diye konuştu.

Vatandaşın ilaçlama yapılan bölgelerden gömeç gibi otları topladığını ve bunun ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini ifade eden Sucuoğlu, vatandaşı, tarlaların yakınından değil dağ eteklerinden ot toplamaya çağırdı.

PİLLİ

Sucuoğlu’nun ardından UBP Milletvekili Ali Pilli, sağlık ile ilgili güncel konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı.

Pilli, Genel Sağlık Sigortası’yla ilgili Sağlık Bakanı’nın görüşlerini isteyerek, kamuda çalışan hekimlerin özel sektörde de çalışmasının tartışma konusu olmaya devam ettiğini söyledi ve bu konunun bir an önce karara bağlanmasını istedi.

Pilli, sağlıkta hizmet verenin de hizmet alanın da memnun kalacağı bir sistem kurulması gerektiğini dile getirdi.

Pilli, Genel sağlık sigortasının gündeme getirilerek, muayene ücretlerinin buradan karşılanması gerektiğini ifade etti.

Hastanelerdeki doktor, hemşire ve teçhizat eksikliğine değinen Pilli, özellikle dahiliye ve çocuk kadrolarının artırılmasını talep etti.

Bunların olması için sağlık bütçesinin artırılması gerektiğini dile getiren Pilli, ilaçların çöpe atılmasının önlenmesi için otomasyon sisteminin devreye girmesini istedi.