Berova, okul ziyaretleri kapsamında Girne Amerikan Koleji’ni gezdi, okul idarecilerinden bilgi aldı, yeni öğretim yılında öğrencilere ve eğitmenlerine başarılar diledi.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette konuşan Berova, devlet okulları kadar özel okulların durumlarıyla da ilgileneceklerini söyledi.

Girne Amerikan Koleji’ni iyi tanıdığını ve yakından takip ettiğini kaydeden Berova, okulun ilk öğrencilerinin bugün üniversiteden mezun olup, hayata atıldıklarını ve iyi bir İngilizce eğitimi aldıklarını bildiğini ifade etti.

Berova eğitimdeki kalitenin artması için devlet ve özel okulların cağın teknolojisine ayak uydurmak zorunda olduğunu söyledi.

“MUTLAKA KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRILMALI”

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Girne Amerikan Koleji yetkili ve eğitimcilerine, çocuklara mutlaka kitap okuma alışkanlığı kazandırılması gerektiğini kaydetti. Berova, bilgisayar veya tabletlerden her türlü bilgiye ulaşılsa bile kitap okuma alışkanlığının çok daha önemli olduğunu belirtti.

Berova’ya okul hakkında bilgi veren Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Cemile Esenyel, gelecek yıl kolej kısmının yeni binaya geçeceğini ve daha modern bir binada eğitimlerine devam edeceklerini söyledi.

Esenyel, Girne Amerikan Koleji’nin her yıl büyümekte olduğunu ve öğrenci sayısının da yıllar içinde arttığını dile getirdi. Bu yıl bazı sınıflarda tablet uygulaması başlattıklarını dile getiren Esenyel, gelecek yıl tüm sınıfların bu uygulamaya geçeceğini aktardı.