Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, "KKTC olarak gerçekten daha huzurlu ve güçlü olabilmemiz için Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman güçlenmesi ve yalnız kendisine değil, bizlere ve dünyadaki bütün Türklere huzur dağıtmasını temenni etmek istiyorum" ifadesini kullandı.

Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamada, Dürüst, eğitim ve gençlik konularında bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Mersin'de, beraberinde KKTC'nin Mersin Konsolosu Ayşen İnanıroğlu ve Konsolos Yardımcısı Fatma Soykan ile Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret ettiği belirtildi.

Dürüst, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her geçen gün daha da ileriye doğru gittiğini vurgulayarak, her ziyaretlerinde kendilerini daha güçlü hissettiklerini kaydetti.

Türkiye'nin gelişmesinin kendilerini mutlu ettiğini anlatan Dürüst, "KKTC olarak gerçekten daha huzurlu ve güçlü olabilmemiz için Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman güçlenmesi ve yalnız kendisine değil, bizlere ve dünyadaki bütün Türklere huzur dağıtmasını temenni etmek istiyorum. Her zaman vurguladığımız gibi biz Anavatansız olamayız" değerlendirmesinde bulundu.

Vali Çakacak ise KKTC ile Türkiye arasında geçmişten gelen köklü ve kopmaz bağlar olduğunun altını çizerek, Türkiye'nin KKTC'de var olan barış ve huzur ortamının korunması için bugüne kadar ne gerekiyorsa yaptığını, bundan sonra da yapmaya devam edeceğini bildirdi.

1450872379.jpg