Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun istifasıyla boşalan makama ne zaman atama yapılacağının sorulması üzerine Taçoy, “bu hafta içerisinde atama yapılması bekleniyor” dedi.

Taçoy, “Bu gibi atamalarda sadece başkan yetkilidir. Başkan kendi kuracağı veya çalışacağı kabine arkadaşlarını kendisi seçer. Genel başkan muhakkak kendisi karar verecektir bu haftanın içerisinde atanması bekleniyor”
şeklinde konuştu.

Kimin bakan olacağı ise merak konusu.

Taçoy, “Parti içerisinde hiç önemli değildir, birisi görev alacaktır kısmet kim ise o olur. Daha ötesini tartışmak konuşmak gibi bir arzumuz olmamıştır” dedi.

“Yeni bakan hafta içerisinde atanacak”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, DP UG Basın Bürosu aracılığıyla, TAK’a açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanı’nın belirlenmesi amacıyla sürdürdüğü çalışma ve istişarelerin devam ettiğini belirten
Denktaş, yeni Milli Eğitim Bakanı’nın bu hafta içinde atanacağını kaydetti.

Denktaş, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun görevinden istifa etmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı görevine atanacak yeni bakanın belirlenmesinde yetkinin kendisinde olduğunu anımsattı.

Yeni atama için Anayasa’ya göre 10 günlük süre bulunuyor.

Bu göreve atanacak kişi, Başbakan tarafından Cumhurbaşkanı’na sunulacak ve Cumhurbaşkanı’nın onaylamasıyla göreve başlayacak.

Kabinede bir değişiklik olacağı için hükümetin yeniden güven oylamasına başvurması gerekmiyor.