Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, 1 hafta içerisinde belli yayın organlarında, ellerinde tezeklerle okula giden çocuk fotoğraflarının görülebileceğine dikkat çekti.

Eskişehir Öğretmenevi'nde Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Projesi tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Avcı, eğitimle ilgili iyi haber verdikleri zaman bazı yayın organları tarafından hemen kötü haberler yayınlandığını hatırlattı. Avcı, "Şimdi belli yayın organlarında önümüzdeki bir hafta içerisinde, mevsimin de uygun olmamasına rağmen ellerinde tezeklerle okula giden çocuk fotoğrafları göreceksiniz. Ağrı'da daha önce bir okulda bu yapıyla bağlantılı birileri, bir mizanseni çerçevesinde ilkokul çocuklarının ellerine tezekler tutuşturdular. Biz ne zaman eğitimde iyi bir haber versek, bu paralel yapı medya organlarında, "eğitim çöküyor', "Fatih Projesi çöktü', "okullar dayanıksız" haberlerinin yanında, 50 yıl öncesinde olduğu gibi hala çocuklar ellerinde tezeklerle okullarına gidip okullarını sobalarla ısıtıyorlarmış gibi "Tezekli eğitimi bitiremeyen milli eğitim, Fatih Projesi'nden söz ediyor" türünden haberler göreceksiniz. Ben bunu söylediğim halde yine göreceksiniz" dedi.

"O TEZEKLER SENARYO İCABI ÇOCUKLARIN ELLERİNE TUTUŞTURDU"

"Burada bir kez daha söyleyeyim, o tezekler senaryo icabı çocukların ellerine tutuşturdu" diyen Avcı, "O okulla ilgili yaptığımız araştırmada, okulda, 15 ton kömür ve 1,5 ton da tutuşturulmak için tahta çıta olduğunu belirledik. Ama buna rağmen, bu tür gelişmelerden rahatsız olanlar sırf bunları küçümsemek ve gözden kaçırmak için bu tür dezenformatik haberler yapıyorlar. Yine benzerlerini göreceksiniz. Kapısı kırılan okul, çatısı akan okul, tezekle ısıtılan okul gibi haberler yapmaya devam edecekler. Çünkü Fatih Projesi, her iki anlamda da hem okul dışı eğitim kurumlarından sağladıkları rantları, hem de bu yardımcı ders kitabı adı altında pazarladıkları korsan yayınları bitirdiği için bu projeye özel bir düşmanlıkları var" ifadelerini kullandı.

"ZAMAN İÇERİSİNDE OKULLARIMIZDA BASILI KAĞIT MALZEME DAĞITMAMIZA GEREK KALMAYABİLECEK"

Bir gazetecinin, "Fatih Projesi basılı yayınları ortadan kaldıracak mı?" sorusuna ise Bakan Avcı, "Zaman içerisinde bütün okullarımızda ve sınıflarımızda bu imkanı sağladığımızda artık çocuklarımıza, basılı kağıt malzeme olarak birçok kitabı dağıtmamıza gerek kalmayabilecek. Ama onun için daha vakte ihtiyaç var. O da büyük bir tasarruf sağlamış olacak. Mesela yardımcı ders kitabı meselesi kaldırıldı. Buradaki kağıt israfı bitmiş oldu. Çünkü yardımcı eğitim malzemesi EBA'da etkileşimli olarak var. Yardımcı ders kitapları için harcanan kağıda ve kıyılan ağaca bu şekilde mani olmuş oluyoruz" yanıtını verdi.

KAZANIM TESTLERİ CUMA GÜNÜ YAYINLANACAK

Bakan Avcı, öğretmen ve öğrenciler için kazanım testlerinin bu cuma gününden itibaren yayınlanacağı müjdesini de vererek, şöyle konuştu:

"Bu cuma günü, 5'nci sınıflardan 12'nci sınıfa kadar okullarımızda başlayan takviye kursları için kazanım testlerimizi yayınlamaya başlıyoruz. E-kurs modülünde bu bağlamda 2 bin 500 test yayınlayacağız. Takviye kurslarındaki öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bu testlerden yararlanabilecekler."