Ülkemizdeki değişken nüfusun ve her yıl adamıza çalışmak amacıyla gelen insanların sayısı kasıtlı olarak hesaplanmadığından dolayı;  eğitimde, sağlıkta ve tüm diğer hizmetlerde hiçbir planlama yapılmamaktadır. Planlamanın olmamasının yarattığı hazin durumlar geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimini de derinden etkilemektedir.

Birçok okulumuz gibi Mağusa’nın en büyük okullarından olan Polatpaşa İlkokulu da ülke nüfusu ile ilişkili olarak yıllardır öğrenci sayısının artması ile karşı karşıyadır. Bu  okulumuzda, 2000’li yılların başından beri öğrencilerimizin oyun alanı ek inşaatlarla doldurulmaktadır. Artık çocukların koşup oynayabilecekleri, teneffüs yapabilecekleri bir oyun alanını kaybeden Polatpaşa İlkokulu’nda;  15 Eylül’de okulların açılmasına rağmen inşaat çalışmaları bitirilmemiş, iş araçları ve malzemeler okul avlusunu kaplayarak bir kazanın kapısını çalacak şekilde durmaktadır.

Polatpaşa İlkokulu’nda öğrenci artışına bağlı olarak devam etmekte olan ek derslik inşaatı ülkemizdeki plansızlığın açık göstergelerinden sadece biridir. Nüfusumuzun kontrolsüz bir biçimde artmasıyla birlikte okullarımızdaki öğrenci sayıları da artmaktadır. Bunun sonucu olarak da eğitimi verimsizliğe ve kaosa sürüklemektedir.  Milli Eğitim Bakanlığı ise Maliye Bakanlığı’nın kendisine çizdiği yolu takip ederek tasarruf önlemleri adı altında emekli olan, vefat eden veya hastalık iznine ayrılan öğretmenlerimizin yerine öğretmen vermeme yoluna gitmiştir. Bu durum da okullarımızdaki eğitimde aksamalara neden olmaktadır.

Tüm bu olumsuzlukların faturası ise öğrencilerimize ve öğretmenlerimize ödetilmeye çalışılmaktadır. Sınıf sayıları 35’e ulaşan okullarımız bulunmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı bu sorunlara çözüm üretmek yerine yeni sorunlar ortaya çıkarmaya devam etmektedir. Maliye Bakanlığı’nın ağzıyla konuşmaya devam eden Milli Eğitim Bakanlığı okullarımızı öğrenci sayıları ve eğitimdeki verimlik bakımından eski, ilkel koşullara dönüşe zorlamaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nı, 4. Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararlara uygun şekilde ilkokullardaki her bir sınıfa en fazla 26, okulöncesi eğitim okullarındaki sınıflara ise en fazla 20’şer  öğrenci olacak şekilde düzenleme yapmaya ve ek derslikler yapma yerine sağlıklı okul ortamları yaratmaya çağırırız.