Milli Eğitim Bakanlığı, 22 Şubat İzci Düşünce Günü’nün bakanlığına bağlı okullarda ve ilçelerde hafta boyunca kutlanacağını ve etkinlikler düzenleneceğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, dünya izcilerinin birbirlerine arkadaşlık, sevgi ve yardım düşünceleri ile bağlılıklarını simgelemek üzere izciliğin kurucusu Baden Powel’ın eşi Olave Powel’ın doğum günü olan 22 Şubat’ın, 1926 yılından itibaren  “İzci Düşünce Günü” olarak kutlandığı hatırlatıldı.

İzcilerin, sağlam kişilik ve karakter sahibi, milli ve insani duygu ve düşünceleri yüksek, araştırıcı, yapıcı, topluma bağlı ve saygılı, kendi hayatı ve toplumun kalkınması için gerekli bilgileri kazanmış, benimsemiş ve bu bilgileri herkesle paylaşmayı görev bilmiş kişiler olduğu vurgulanan açıklamada, “Ülkemiz ve dünya izcileri aldıkları bilgiler doğrultusunda sevgi dostluk kardeşlik, güven, yardımlaşma ve çağdaş düşünce duyguları ile 22 Şubat Düşünce Gününde yıl boyunca düşündükleri ve gerçekleştirdikleri çalışmaları bir kez daha izci kardeşleri ve toplumları ile paylaşmak için gündeme getirirler” denildi.

İZCİ ŞÖLEN VE KERMES PROGRAMI

22 Şubat İzci Düşünce Günü nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullar, 20 Şubat Cumartesi günü Lefkoşa Selimiye Meydanı’nda İzci Şöleni ve Kermesi düzenleyecek.

Açıklamaya göre, etkinlik, ‘Düşüncelerimizle Tek Yürek’ sloganı ile gerçekleşecek.

Program, saat 09.00’da Milli Eğitim Bakanlığı park yerinde İzci Ateşi’nin yakılmasıyla başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ve İzcilik Yürütme Kurulu Asbaşkanı 4 Tahtalı Eğitimci Lider Lütfiye Fedai’nin konuşmalarının ardından, tüm izci ve liderler ellerinde balonlar eşliğinde Selimiye Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirecek.

Yürüyüş güzergahında sırasıyla, Asal Şube Müdürlüğü, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, Girne Kapısı’ndan geçecek izciler Atatürk Anıtı’na çelenk koyup, saygı duruşunda bulunacak ve İstiklal Marşı okuyacak.

Daha sonra Halkın Sesi Gazetesi, Sarayönü Meydanı, Büyük Han ve Bedesten noktaları önünde 1-2 dakikalık molalar verilip, izci şarkıları söylenecek.  Saat 10.00’da Selimiye Meydanı’na varışla birlikte İzci Şöleni ve Kermesi başlatılacak. Etkinlik saat 15.00’ta tüm izcilerin Özgür Düşünce balonlarını göğe bırakması ile son bulacak.

Şölene, bakanlığa bağlı 30 okuldan, 600 izci öğrenci ve izci lideri öğretmen katılarak, şölen boyunca gösteriler sunacak ve etkinlik boyunca Selimiye Meydanı’nda izci marşları okunacak, öğrenci velilerinin yaptığı yiyeceklerinin satışı yapılacak.