Törende başarı belgelerinin verilmesinden önce, İzcilik Yürütme Kurulu As Başkanı Lütfiye Fedai, İlköğretim Dairesi Müdürü ve İzcilik Yürütme Kurulu Başkanı Ali Nizam ve Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova birer konuşma yaptı.

FEDAİ

İzcilik Yürütme Kurulu As Başkanı Lütfiye Fedai, izciliğin sevgi demek olduğunu, izcinin, insanı doğayı ve vatanı sevdiğini söyleyerek, izciliğin insanlar arasındaki dostluk, kardeşlik ve arkadaşlığı geliştiren bir uğraş olduğunu belirtti.

İzciliğin insanlar arasında herhangi bir ayrım gözetmemesi nedeniyle dünyanın her yerinde kabul gören bir gönüllülük olduğunu ifade eden Fedai, izciliğe sağlıklı ve bilinçli nesiller yetiştirmede önemli görevler düştüğünü ifade etti.

Bakanlığa izcilik programlarını desteklemesi nedeniyle teşekkür eden Fedai, bakanlık olarak amaçlarının çocukların gelişiminde önemli bir etken olan izcilikle doğayla iç içe, vatan ve bayrak seven nesiller yetiştirmek olduğunu söyledi.

NİZAM

İlköğretim Dairesi Müdürü ve İzcilik Yürütme Kurulu Başkanı Ali Nizam ise, izciliğin çocuklara, gençlere, kendi kendine yetme ve doğada ayakta kalma eğitimi vererek hayatlarını ve fiziksel gelişimlerini desteklemeyi hedefleyen bir hareket olduğunu belirtti.

İzcilik çalışmaları hakkında bilgi veren Nizam, izcilik ateşinin kıvılcımını okullarda canlı tutan ve gönüllü çalışanlara teşekkür etti.

BEROVA

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ise, izcilik usul ve esaslarını belli bir hiyerarşik düzen içerisinde nesilden nesile aktaranlara teşekkür ederek, izciliğin temel öğelerinden olan doğa ve insan sevgisini belli bir disiplin içerisinde gerçekleştirilmesinin çok önemli bir unsur olduğunu kaydetti.
Çocukların ve gençlerin bu tür gönüllü faaliyetler sayesinde kötü hadiselerden uzak durduğunu dile getiren Berova, bu tür faaliyetlere katılan gençlerin topluma ve vatana faydalı bireyler olarak yetiştiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından izciliğin farklı kademe kurslarına katılıp başarılı olan 30 kursiyere başarı belgeleri takdim edildi.