Sivil Savunma, Afet ve Acil Durumlara Milli Hazırlık Tatbikatı- 2015 Değerlendirme Toplantısı, bu sabah Dışişleri Bakanlığı Konferans Salonu’nda yapıldı.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Fatih Yarımbaş ve bazı kaymakamlarla tatbikata katılan kurum temsilcilerinin katıldığı toplantıda, SSTB Hareket ve Eğitim Kıdemli Şube Müdürü Mehmet Yılmabaşar tatbikatın ayrıntıları hakkında bilgi vererek katılımcıların eksikliklerle ilgili görüşlerini aldı.

874 PERSONEL, 126 ARAÇ

Yılmabaşar, 874 personelin, 126 aracın, 30 kurum ve kuruluşun, 6 özel sektörün ve üniversitelerin arama kurtarma ekiplerinin yer aldığı tatbikatın, KKTC genelinde ve ilk kez ülke kaynaklarıyla provasız gerçekleştirildiğini vurguladı.

Yılmabaşar, ölçme ve değerlendirmelerin de yapıldığı tatbikatın gelecek yıllarda daha geniş katılımla planlanmasını öngördüklerini söyledi.
Tatbikatta, gözlemledikleri canlı yayın aksaklıkları gibi eksiklikleri dile getiren Yılmabaşar, gelecek yıllarda daha detaylı planlama ve aktif katılımla daha da hatasız hale gelmeyi planladıklarını belirtti.

Yılmabaşar, toplantıda katılımcıların sorularını da yanıtlayarak görüşlerini dinledi.