Lefkoşa Merit Otel’deki resepsiyona İkinci  Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhurbaşkanı Vekili Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Başbakan Ömer Kalyoncu, Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, Kıbrıs Türk İşadamları Derneği Başkanı Metin Şadi, milletvekilleri, belediye başkanları, işadamları ve gazeteciler katıldı.

Resepsiyonda konuşan Milliyet Kıbrıs Temsilcisi Sefa Karahasan, Demirören Medya'nın her zaman Kıbrıslı Türklerin yanında olmaya devam edeceğini söyledi.

"Milliyet Gazetesi olarak, Kıbrıs’ta günlük olarak halkla buluşmamızın büyük sevincini yaşıyoruz" diyen Karahasan, şunları kaydetti:

"Kıbrıs ile ilgili haberlerimiz Milliyet’in yayın ilkelerine uygun olarak hazırlanacak. Haber değeri taşıyan gelişmeler, okuyucunun haber alma hakkına saygının bir gereği olarak tarafsız, anlaşılabilir ve kimseyi kayırmayan bir dil ile sizlerle buluşacak. Haberlerin tarafsızlığı esastır ama biz Kıbrıs Türk halkının haklarını korumaktan yana taraf olacağız. Kıbrıs sorunu ile ilgili gelişmeleri, ekonomik ve sosyal sorunları bütün iyi niyetimizle ele alacağız. Günlük yaşam için bir gereklilik olan haberleşmeye katkıda bulunmak bizim için bir gurur vesilesi olacak ve bunu büyük bir görev bilinci ile yerine getirmeye çalışacağız…”

Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila da, "Milliyet ile Kıbrıs sorunu aslında yaşıttır desek doğru söylemiş oluruz" dedi.

Bila şöyle devam etti:

"Rahmetli kurucu Genel Yayın Yönetmenimiz Abdi İpekçi’den bu güne kadar Kıbrıs sorunu her zaman Milliyet ve okurları için çok önemli olmuştur. Kıbrıs sorununu en yakından ve en doğru şekilde takip eden gazete her zaman Milliyet olmuştur. Kıbrıs sorunu aslında Milliyet’in arşivlerindedir diyebilirim. Birçok araştırmacı, üniversiteler, köşe yazarları mutlaka ve mutlaka Milliyet’e ve Milliyet’in arşivine başvurmaktadır. Bizim için Milliyet’in Kıbrıs’ta basılması, günlük taze haberlerle Kıbrıs Türkü’yle buluşması gerçekten önemli bir amaçtı. Bunu sağlamış olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Milliyet’siz bir Kıbrıs eksik olur. Bundan böyle daha güzel günlerde, daha güzel gelecekte bir arada olmak umuduyla."

ALANLI: “DOĞRU HABERİN ADRESİ”

Cumhurbaşkanı Vekili, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı da, "Zor günlerin yaşandığı bir dönemde güzel şeyleri görmenin kendilerini mutlu ettiğini" kaydetti.

Alanlı, "Basın halkın dünya ile birleşmesi demek. Basına büyük görev düşmektedir. Doğru ve sağlıklı bilgi akışını halka ulaştırabilmektir. Bunu da en iyi başaranlardan bir tanesi Milliyet’tir. Milliyet ile bizi buluşturan Demirören Holding’e teşekkür ederim" dedi.
 
TALAT: “KIBRIS TÜRK HALKININ HER ZAMAN SESİ OLDU”

2. Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Mehmet Ali Talat da, "Milliyet, Kıbrıs için Kıbrıs Türk halkı için önemli bir yayın organı oldu" dedi.

"Milliyet, uzun yıllar varlık mücadelesi veren Kıbrıslı Türklerin yanında oldu" diye devam eden Talat, "Milliyet'in Kıbrıslı Türklerin sesinin dünyaya duyurulmasında önemli katkılarının olduğunu" kaydetti.

Talat, şöyle devam etti:

"Milliyet zor dönemlerde Kıbrıslı Türklerin sesinin çıkmadığı, çıkamadığı, duyurulamadığı dönemde bu görevi yerine getirirken, aynı zamanda Kıbrıs sorunun özellikle 2000’li yıllarda aldığı yeni şekilde de önemli bir rol üstlendi. Barış sürecinde, uluslararası alanda da büyük fırtınalar yaratan ve Kıbrıs Türk halkını yakından ilgilendiren o günlerde barışın, çözümün yanında durdu. Kıbrıs Türküne desteğini bu kez o yönde ortaya koydu. Bu bağlamda Milliyet, Kıbrıs Türk tarihi ile yakın ilişkiler içerisinde oldu. Milliyet’in burada basılmasının etkilerini, yararlarını hep birlikte göreceğiz. Milliyet artık Kıbrıslı Türklere daha yakından bakacak, daha yakından değerlendirecek. Bu bağlamda bu çabayı ortaya koyan Milliyet mensuplarına başta Fikret Bila olmak üzere Kıbrıs’ta Sefa Karahasan’a teşekkür ediyorum."

KALYONCU: “HOŞ GELDİN MİLLİYET”

"Kıbrıs'a hoş geldin Milliyet" diyen Başbakan Ömer Kalyoncu da, "Basın önemli bir güçtür. Yazılı ve görsel basının artık günümüzde ulaşmadığı ev kalmamıştır" dedi.

Kalyoncu şunları kaydetti:

"Basın özgürlüğü her zamankinden daha fazla tartışılır hale gelmiştir. Basın özgürlüğü bir ülkenin demokrasisinin ve o ülkedeki özgürlüklerin aynasıdır. Günümüzde basın özgürlüğü aynı zamanda fikir özgürlüğü ile de eş anlama gelme durumuna gelmiştir. Bizim ülkemizde basın tamamıyla özgürdür. Irkçılık, hakaret dışında basın her şeyi özgürce yazmalıdır. Artan gazete sayısı insanların doğru habere ulaşmasında bir rekabettir. Milliyet’e de, Kıbrıs Türk toplumuna da hayırlı olsun."
 
DENKTAŞ: “MİLLİYET ADALI OLDU”

Ana muhalefet DP Genel Başkanı Serdar Denktaş da, "Milliyet'in artık adalı olduğunu" belirtti.

Denktaş, "Güzel bir girişim. Milliyet’i kutluyorum. Milliyet ile birlikte rekabetin ve kalitenin artacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

ÖZYİĞİT: “GÖNLÜMÜZDE YERİNİZ AYRI”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise, "Basının bir toplumun en temel öğesi olduğunu" söyledi.

"Milliyet yıllardır Türkiye’nin sesi soluğu olmuş çok değerli bir gazetedir" diyen Özyiğit, "Milliyet her zaman Kıbrıslı Türklerin gönlünde ayrı bir yer tutmuştur. Milliyet’e ülkemize hoşgeldin diyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu.
 
Resepsiyonda, Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, Milliyet'in 30 yıl boyunca Kıbrıs Temsilciliği'ni yapan Akay Cemal'e katkılarından dolayı plaket verdi.

Bila, "Akay Cemal'in Milliyet'i büyük başarıyla temsil ettiğini" söyledi.

Plaketi aldıktan sonra bir konuşma yapan Cemal, "Milliyet’te çalışmak bir ayrıcalıktır" dedi.

Cemal, "Milliyet’e Rumların Kıbrıslı Türklere yönelik katliam yapmaya başladığı zamanlarda başladım. O günlerde Sami Kohen’i tanıdım ve Milliyet’e adım attım. Milliyet’in meşalesi her zaman barışın destekçisi olacaktır" diye konuştu.