Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Harmanlı köyünde 14 gün önce kaybolan 5 yaşındaki Ecrin Tunç'u arama çalışmaları devam ediyor.

Harmanlı köyünde 14 gün önce kaybolan 5 yaşındaki Ecrin Tunç'un bulunması için jandarma komando birlikleri arama çalışmalarına aralıksız devam ederken, Ecrin'in ailesi de umutlu bekleyişlerini sürdürüyor.

Ecrin'in kaçırıldığından şüphelenen dede Veysi Tunç, "Toprak yolda yürümekte zorlanan Ecrin asfalt yoldan ayrıldığında bir dikene takıldığında yere düşer kalırdı. Kaçırılma olayının dışında başka bir şey yok. Ben bundan eminim. Annesi kızın üzerine çok düşerdi. Ecrin ailesinin tek kız çocuğuydu. Çiçek gibiydi. Ecrin'i biri alıp götürdü. Eğer bir fidye olayı ise bizi arasınlar. Bize karşı düşmanlığı olan birileri Ecrin'i götürdüyse bize desinler intikamımızı aldık sizden. Ama ses yok kimseden" dedi.

Evlerine ateş düştüğünü söyleyen dede Tunç, "Bu mübarek günlerde Allah rızası için kızımızı gören veya izine rastlayan kişiler bize ulaşsınlar. Eğer korkuyorsanız bir belediyeye teslim edin ya da bir cami bahçesine bırakın kızımızı. Bizim ciğerimiz yandı Allah kimsenin ciğerini yakmasın" diye konuştu.

Jandarmanın, AFAD görevlilerinin, Harmanlı köyü ve civar köylerde yaşayan tüm halkın Ecrin'i aradığını belirten Harmanlı Köyü sakini Mehmet Selim Aydın, "Bölge bir çok sefer tarandı. Helikopter defalarca araziyi kontrol etti. Ecrin bir kenarda düşmüş olsaydı muhakkak bulurduk. Jandarmaya ait köpekler bir noktaya kadar izi götürüyor. 3 ayrı köpek izi aynı noktaya götürüp duruyordu. Ecrin'in izine bir türlü rastlayamıyoruz" dedi.

5 yaşındaki kayıp Ecrin Tunç'un ailesini ziyaret eden Halkların Demokratik Partisi Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan ise, "Ecrin için ve Tunç ailesi için temennimiz inşallah sağ salim döner. Bizlerde elimizden geleni yapacağız. Tunç ailesi ve güvenlik güçleri ellerinden geleni yapıyor. Dualarımızı edeceğiz. Herkesten bu mübarek ramazan ayında, iftarlarda da dua bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Olayla ilgili jandarmanın arama çalışmaları devam ediyor.

Minik Ecrin hala kayıp

Minik Ecrin hala kayıp