Iğdır'da kaybolduktan sonra cesedi bulunan Enes Tosun'un katil zanlısının, amcasının eşi olduğu iddia edildi. Şüpheli kadının ilk ifadesinde, "Ben çocuğu iteledim düştü, kafasını duvara çarptı. Ondan sonra başka bir şey yapmadım" dediği öğrenildi.

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde geçtiğimiz pazartesi günü ve 6 gündür kendisinden haber alınamayan Enes Tosun (6) için, Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal'ın isteği üzerine Ankara'dan 4 kişiden ve kadavra arma köpeklerinden oluşan özel ekip bölgeye geldi. Ekipler, çalışmalarını küçük Enes'in son kaybolduğu yerden başlattı. daha sonra Enes'in amcası M. Tosun'un ahırının kapı girişinde patates bostanın içinde arama yaptı. Yapılan arama çalışmalarında patates bostanında gömülmüş bir torbanın içinde elleri-kolları bağlanmış şekilde bulundu. Olayla ilgili cinayet şüphelisi olarak aran minik Enes'in amcasının eşi G.Tosun (25) İncesu köyü mevkiinde jandarma tarafından gözaltına alındı. G. Tosun, ilk ifadesinde "Ben çocuğu iteledim düştü kafasını duvara çarptı. Ondan sonra başka bir şey yapmadım" dediği öğrenildi.

Konu hakkında açıklama yapan köy muhtarı Tuncer Yaman, bu çocuğun bulunması için emeği bulunun bütün yetkililere teşekkür ettiğini belirterek, "Çocuğun cenazesi özel ekipler tarafından amcası M.Tosun'un ahırının kapı girişinde patates bostanının içine gömülmüş bir torbanın içinde elleri-kolları bağlanmış şekilde bulundu. Çocuğunun katil zanlısı olarak yengesi tespit edildi. Yengesinin ilk ifadesinde kendisinin bir şey yapmadığını sadece ittiğini, kafasını duvara çarptığını söylüyor. Fakat çocuğun cesedinde gördüğümüz elleri kolları bağlanmış boynunda 4 yazma ile boğulmuş şekildeydi" dedi.

Öte yandan, küçük Enes'in cenazesi otopsi için Erzurum Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.