Bartın'ın Çanakçılar köyünde ahşap bir evde meydana gelen yangında, 2 yaşındaki bir kız çocuğu yanarak feci şekilde can verdi.

Edinilen bilgilere göre, yangın saat 15.00 sıralarında Bartın'ın Amasra ilçesine bağlı Çanakçılar köyü Ahmetler Mahallesi'nde bulunan iki katlı ahşap bir evde meydana geldi. Kemal ve Naciye Yalçınkaya çifti çocuklarıyla beraber maddi sıkıntılar nedeniyle 3 sene önce akrabaları Bahriye Gülüç'ün köyde bulunan iki katlı ahşap evlerine yerleşti.

Anne Naciye Yalçınkaya, eşi Kemal ve 14 yaşındaki kızları Nurselen'in bahçede olduğu sırada iki katlı ahşap evde elektrik kontağından yangın çıktı. Yangını fark eden köy halkı durumu hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Bahçede bulunan baba durumu fark ettikten sonra evde bulunan 2 yaşındaki Zeynep Yalçınkaya'yı kurtarmak istedi. Alevlerin evi bir anda sarması nedeniyle baba ve köy sakinleri eve giremedi. Amasra itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangının söndürülmesinin ardından Bartın 112 ve UMKE ekipleri 2 yaşındaki küçük Zeynep'in cansız bedenine ulaştı. Küçük kızın yangında feci şekilde yanarak can verdiği tespit edildi. Yangın sonrası küçük kızlarının ölümü nedeniyle Kemal ve Naciye çifti sinir krizleri geçirdi. Küçük Zeynep'in cansız bedeni otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Amasra Kaymakamı Kadir Taner Eser olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra Yalçınkaya çiftine başsağlığı diledi.

Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.