Melin Dobran

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Dairesi’ne bağlı ada genelindeki tüm ilkokullar, dün 2016-2017 eğitim ve öğretim yılına başladı. 

Ortaöğretim Dairesi’ne bağlı ortaokul ve liseler ise yeni döneme bugün başlayacak. Sabahın erken saatlerinde, velisi ile okul yolunu tutan miniklerin oldukça heyecanlı olduğu görüldü. Tatil boyunca birbirinden ayrı kalan çocuklar, öğretmenlerini ve arkadaşlarını görmenin sevincini de yaşadı. Diyalog'a konuşan veliler, günümüz şartlarının zorlaştığını ve çocuk okutmanın güçleştiğini söyledi. Veliler, ülkede ekonomik kriz olmasına rağmen, çocukları için elinden geleni yaptığını ifade etti.

“Çocuk okutmak zorlaştı”

Diyalog'a konuşan veliler, “Çocuklar oldukça heyecanlıydı. Yeni bir döneme başladılar. Tatil boyunca arkadaşları ile ayrı kaldılar, şimdi hasret giderecekler. Çocuklarımız yaz tatilinde bol bol gezip eğlendi. Tatilin tadını çıkardı. Tüm öğrenciler okul kıyafetleri ile okul bahçelerini süslerken anne ve babalar da okulun ilk gününde çocuklarının heyecanını paylaştı. Her yıl çocuk okutmak güçleşiyor. Okul masrafları artıyor. Zaten herkesin aldığı maaş belli. Defter kitap parasından tutun da okul üniformasına, çantasına kalemine kadar her şeyin fiyatı arttı. Zaman zaman okulda yapılan etkinlikler için de bizden para isteniyor. Yaşam koşulları zorlaştı, ülkede ekonomik kriz var. Buna rağmen biz kendimizden kısıp, çocuklarımıza para harcıyoruz. Ne olursa olsun her şeyden önemlisi evlatlarımızdır” ifadelerini kullandı.

Minikler heyecanlıydı

Öğrenciler, “Yaz tatilimiz çok güzel geçti. Oyun oynadık, televizyon izledik. Yurt dışındaki akrabalarımızı ziyaret ettik. Plaja gittik. Bisiklet sürdük. Tatilde arkadaşlarımızdan ayrı kaldığımız için birbirimizi özledik. Geçen sene zayıf olduğumuz derslere, bu yıl çok çalışıp notlarımızı yükselteceğiz. Artık geceleri erken yatıp, sabahları erken kalmamız gerekecek. Tatilden sonra okula dönmek bizim için çok heyecanlı oldu. Yeni arkadaşlarla ve yeni öğretmenlerimizle tanıştık” dedi.