Miroğlu’nun, izlediği tutum ve davranışlardan genç siyasilerin öğrenecekleri çok şey olduğuna vurgu yapan Atun, “Sadece Ulusal Birlik Partisi’nde değil, ülke siyasetinde hoşgörüsü, uzlaşmacı tavrı ile sembolleşen Dr. Miroğlu’nu her zaman takdirle anıyoruz” dedi.

Atun, Dr. Miroğlu, ülkesine ve partisine hizmet aşkıyla fedakarca çalışmalar yürütürken, insan ve vatan sevgisini her zaman ön planda tutmuş, dürüst ve çalışkan kişiliğiyle toplumda sevilen ve yeri kolay doldurulamaz bir iz bıraktığını söyledi.

Sunat Atun, “Dr. Miroğlu, siyasi yaşamında halkına karşı samimi duyarlılığıyla genç yaşta geride bıraktıkları partili, partisiz tüm çevrelerce hep takdirle anılacaktır” dedi.

Atun, şöyle devam etti:
“Dr. Salih Miroğlu’nun üstelendiği Ulusal Birlik Partisi’nde, Cumhuriyet Meclisi’nde ve bakanlık görevlerinde duyduğu sorumlukla, sergilediği tutum ve davranışlardan genç siyasilerin öğrenecekleri çok şey olduğuna ve onun aramızda zamansız ayrılışının hem partimiz, hem ülkemiz için büyük kayıp yarattığına yürekten inanıyorum”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanlığı’nı da uzun süre yürüten Özker Özgür’ün de ölüm yıldönümü olduğuna işaret eden Atun, “Ölümlerinin 9. yılında Dr. Salih Miroğlu ve Özker Özgür’ü kaybetmenin üzüntüsünü bir kez daha yaşarken, her geçen gün artan özlem, saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.