Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu mesajda, Miroğlu’nun üstlendiği görevler sırasında oluşturduğu sevgi, saygı, kardeşlik, hoşgörü bağları ile yaptığı hizmetlerin çok büyük olduğu vurguladı.

“Doktor Salih Miroğlu benim dostum, kardeşimdi. Ondan Limasol günlerini, Kıbrıs Türk gençliğinin 1970’li yıllarda yaşadıklarını dinledim. Bir birimize hep yardımcı olduk katkı sağladık. Sol düşünceden gelen Salih Miroğlu’nu Ulusal Birlik Partisi’ne kazandırmaktan her zaman mutlu oldum. İnsan sevgisi, vatana bağlılık, KKTC halkının hak ettiği noktaya gelmesi Rum tarafına karşı dirayetli, doğru bir politika izlenmesi Kıbrıslı Türklerin kendi idaresinde yaşama hakkına dört elle sarılmak gerektiği fikri bizi ayni yolda mücadele etme noktasında buluşturdu” ifadelerini kullanan Eroğlu, 1990 seçimlerinde ilk kez Ulusal Birlik Partisi’nden aday olan ve milletvekili seçilen Miroğlu’nun, hayattan ayrıldığı ana kadar partiye, ülkeye, devlete ve halka milletvekili ve bakan olarak değerli hizmetler verdiğini kaydetti.

Eroğlu, UBP eski Genel Sekreteri Salih Miroğlu’nu, ölümünün 9’uncu yılında özlem, sevgi ve rahmetle andı.

Miroğlu’nun üstlendiği görevler sırasında oluşturduğu sevgi, saygı, kardeşlik, hoşgörü bağları ile yaptığı hizmetlerin çok büyük olduğunu vurgulayan Eroğlu, “Benim en zor günlerimde ve önemli kararlar verirken hep yanımda olan, yaşamı boyunca hep bana destek veren kardeşim, arkadaşım, dostum Sevgili Salih Miroğlu daha ülkemize vereceği pek çok hizmet varken hakkın rahmetine kavuşmuştur” dedi.

“SİYASİ PARTİLERİN VE SİYASİLERİN, O’NDAN ÖĞRENECEKLERİ ÇOK ŞEY VAR”

Eroğlu, siyasi partilerin ve siyasilerin, Miroğlu’nun gerek Cumhuriyet Meclisi’nde ve Bakanlık görevlerinde, gerekse UBP içinde izlediği tutumdan öğrenecekleri çok şey olduğuna inandığını dile getirdi.

ÖZKER ÖZGÜR

Eroğlu, Miroğlu ile aynı gün yaşamını yitiren Özker Özgür’ü de andığı mesajında şunları kaydetti:

“Kaderin bir tecellisidir ki demokrasimizin vazgeçilmez partilerinden biri olan Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin uzun yıllar Genel Başkanlığı’nı yapmış olan Özker Özgür de Salih Miroğlu ile aynı gün Hakkın Rahmeti’ne kavuşmuştur.

Sayın Özgür de görüş farklılıklarımıza rağmen parlamentoda iyi diyalog kurduğum bir dostumdu.

Ona da bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum. İki  büyük partimiz, ülkemiz için de önemli değerler olan Miroğlu ve Özgür’ü anmak üzere kabristanlıkta buluşmaktadır.

Kederleri ve kıvançları aynı olan, aynı Halkın, Devlet’in insanları olan bizler, bu iki acı kaybın aynı güne rastlamasından da yola çıkarak, birlik-beraberliğimizi her şeyin üzerinde tutabilmeliyiz.

Her iki dostumuzu da rahmetle ve özlemle anıyorum”.