Çiğdem Aydın

Ramadan Köle’nin yurt dışında olmasını fırsat bilen Kamil Gümüşok’un, misafir olarak kaldığı evin eşyalarını çaldığı ve sattığı öne sürüldü. Eylül ayında meydana gelen olayın ardından arananlar listesine alınan ve önceki gün gözaltına alınan zanlı Gümüşok dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada, Ramadan Köle’nin yurt dışında olduğu 8 Ağustos-16 Eylül tarihleri arasında zanlının evinde kalmasına izin verdiği ancak misafir olarak evde kalan zanlının Köle’ye ait eşyaları çaldığı belirtildi. Yurt dışından dönen ve eşyalarının çalındığını fark eden Köle’nin 17 Eylül tarihinde polise şikâyette bulunduğu ve o tarihten beridir zanlının arandığı kaydedildi. Polis, önceki gün tespit edilerek gözaltına alınan zanlı hakkında hırsızlık suçundan dolayı soruşturma başlatıldığını, aranan kanıtlar ve alınması gereken ifadeler olduğunu belirterek zanlının soruşturma aşamasında 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Talebi değerlendiren mahkeme hakkında soruşturma yürütülen zanlının ilk etapta 3 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.