Mısır’ın Lefkoşa Büyükelçisi Hussein Abdelkarim Tantawy Mubarak, Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay'ı ziyaret etti.

Din İşleri Başkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, dün gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Mubarak, “Kıbrıs’ta göreve yeni başladığını ve ilk ziyaretini Din İşleri Başkanlığına (Kıbrıs Müftülüğü) yapmayı tercih ettiğini” belirtti.

Büyükelçi Hussein Mubarak, Kıbrıs Müftüsü Atalay ile Başpiskopos II. Hrisostomos’un liderliğinde gerçekleştirilen dini liderler arası iletişimin  barışa önemli katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Mubarak, barış içinde bir arada yaşama konusunda Kıbrıs’ta dini liderler arasında gerçekleştirilen bu çalışmaları bölge ve dünya için model olacak nitelikte bulduklarını ifade etti.

1444810819.jpg

Büyükelçi Mubarak, barışa dönük konularda kendilerinin de her türlü desteğe hazır olduklarını söylediği konuşmasını, “burada olmaktan çok memnunum,  gösterdiğiniz sıcak ilgiye  teşekkür ederim” diyerek  tamamladı.

Talip Atalay ise, bütün çaba ve  amaçlarının geçmişte olduğu gibi, farklı inanç gruplarının bir arada barış içinde yaşamasına destek olmak, birlikte barış içerisinde yaşama  konusunda bir model oluşturmak, en azından bu konuda bir başlangıç yapmak olduğunu belirtti. 

Mısır'ın Lefkoşa Büyükelçisi Huseyin Muabarak'i Din İşleri Başkanlığında ağırlamaktan  duyduğu memnuniyeti dile getiren  Atalay, “Mısır- Kıbrıs ilişkilerinin sağlam ve uzun bir geçmişi olduğunu” anlattığı konuşmasında, Mısır halkının Kıbrıs Türk halkını daha yakından tanımasına ihtiyaç olduğuna işaret etti.

Din İşleri Başkanlığı Güney Kıbrıs Temsilcisi Şakir Alemdar'da ziyarette hazır bulundu.