İskenderiye’den Kahire’ye giden Mısır Havayollarına ait uçak sabah saat 08:00’de, 7 mürettebat ve 55 yolcu ile hava korsanlarını talebi üzerine Larnaka’ya yönlendirildi.

Kıbrıs Rum haber kaynaklarından edinilen bilgiye göre uçak saat 08:50’de, Larnaka Havaalanı’na indi.

Reuters haber ajansı Kıbrıslı güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Airbus A320 tipi uçağı kaçıranın bir kişi olduğunu, uçakta mürettebatla birlikte yaklaşık 60 kişi bulunduğunu aktarıyor.

Associated Press haber ajansı ise uçağı kaçıran kişinin üzerinde bomba düzeneği olabileceğini aktardı.

Kıbrıs Sivil Havacılık Bakanı da üzerinde bomba düzeneği olan bir kişinin kokpite girerek pilotu tehdit ettiğini ve uçağı kaçırdığını açıkladı.

Larnaka Havaalanı’daki gazeteciler bazı yolcuların el bagajlarıyla birlikte uçaktan indiğini ve otobüslere bindirilerek tahliye edildiğini söylüyor.

CYBC hava korsanının kadın ve çocukları serbest bıraktığını iddia etti. 

20 kadın ve çocuğun serbest bırakıldığı belirtiliyor. Uçakta 8 İngiliz ve 10 Amerikan vatandaşının bulunduğu ifade ediliyor. 

Hava korsanının ‘aşk’ için uçağı kaçırdığı iddia ediliyor. Hava korsanının Maria Paraskus isimli Kıbrıslı Rum kadına aşkını duyurmak için kaçırdığı iddia ediliyor. 5 yabancı dışında bütün yolcuların serbest bırakıldığı bildilirilken bu bilgi henüz doğrulanmadı.

İsrail medyası korsanın Güney Kıbrıs’taki siyasi siğınmacı hakları ile ilgili bilgi almaya çalıştığını duyurdu. Güney Kıbrıs Başkan Nikos Anastasiadis, Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah el-Sisi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Hava korsanı, müzakere için, serbest kalıp uçaktan inen Kıbrıslı bir kadına dört sayfalık bir mektup vererek görevlilere iletti. Buna göre, hava korsanı Arapça yazdığı mektupta Güney Kıbrıs'tan sığınma talep etti.

Hava korsanının eski eşinin Kıbrıslı Rum olduğu ve ona ‘Son Mesaj’ını iletmek için uçağı kaçırdığı iddia ediliyor.

Hava korsanı eski eşinin havaalanına getirilmesini istedi.

Larnaka'ya indirilen uçağın kaçırılma nedeninin altından aşk hikayesi çıktı. Rum lider Anastasiadis'in yaptığı açıklama ile bu konu teyit edilmiş oldu. Rum lider Anastasiadis uçak kaçırmanın terörle ilgili olmadığını tamamen korsanın gönül ilişkisi ile ilgili olduğunu açıkladı. Anastasiadis basın toplantısında, “Terör eylemi değil, aşk öyküsü. Burası Afrodit’in adası...” dedi.

MISIR UÇAĞINDAKİ REHİNE KRİZİ SONA ERDİ!

Kaçırılarak Larnaka Havalimanı’na indirilen Mısır Havayollarına ait yolcu uçağında bulunan 4 kişi, uçağın kokpit camından kaçmayı başardı.İskenderiye-Kahire seferini gerçekleştiren Mısır Havayollarına ait yolcu uçağı sabahın erken saatlerinde Güney Kıbrıs’ta bulunan Larnaka Havalimanı'na indirilmişti. Güvenlik güçleri, uçakta bulunan 4 kişinin uçaktan kaçmayı başarmasının ardından operasyon hazırlığına girdi. Ancak, Mustafa’nın teslim olmasının ardından operasyona gerek kalmadı. Hava korsanının ellerini kaldırarak uçaktan inmesinin ardından eylem son buldu. Hava korsanı teslim olmasının ardından tutuklandı.
İskenderiye-Kahire seferini gerçekleştiren Mısır Havayollarına ait MS181 sayılı yolcu uçağı, bir hava korsanı tarafından kaçırılmıştı. Üzerinde patlayıcı bulunduğunu iddia ederek uçağın Kıbrıs’a indirilmesini isteyen hava korsanının önce İbrahim Samaha olduğunu ifade edilmiş ancak açıklama yapan Kıbrıs Dışişleri Bakanlığı, hava korsanının adının Seif Eldin Mustafa olduğunu duyurmuştu. Hava korsanının eski eşini görmek için uçağı kaçırdığı ifade edilmişti.

indir-009.jpg

UÇAĞIN KOKPİT CAMINDAN KAÇMAYI BAŞARDILAR

Mısır Havayollarının İskenderiye-Kahire seferini gerçekleştirdiği sırada yolcu uçağını Kıbrıs’ta bulunan Larnaka Havalimanı’na kaçıran hava korsanı ile müzakereler devam ediyor. Eski eşi ile görüşmek için uçağı kaçırdığı belirtilen Seif Eldin Mustafa’nın rehin aldığı 4 kişi uçaktan kaçmayı başardı. Uçakta bulunan 3 kişi uçağın kapısından, 1 kişi ise uçağın kokpit camından kaçmayı başardı. Güvenlik güçleri, kaçmayı başaran 4 kişiyi güvenli bir bölgeye aldı. Uçakta 3 kişinin kaldığı belirtiliyor.

 

indir-(1).jpg

cna_ff39e34f2ce164eeb9765e12c2d8ebe46.jpg

cna_f78609e3ab7284bf6a6c9dd4c82f0bd2c.jpg

prosopika-ta-kinitra-tis-aeropeirateia-sti-larnaka-live.jpg

aero-5.jpg