Anadolu Ajansı'na göre, Milli İstihbarat Teşkilâtı'nda (MİT) haklarındaki teftiş nedeniyle pasif görevde bulunan ve istihbari bilgiye erişimi olmayan 100 kişi açığa alındı.

Başbakanlık'ta 257 personel

Başbakanlık kaynakları, darbe girişiminin ardından Çankaya'daki Başbakanlık ek binada görevli 257 personelin görevden uzaklaştırıldığını ve kimliklerinin alındığını bildirdi.

Görevden uzaklaştırılan personelden 230'unun raportör, 19'unun uzman, 6'sının müşavir, 2'sinin hukuk muşaviri olduğu belirtildi.

Aile Bakanlığı'nda 393 personel

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan, "FETÖ ile irtibatlı" kamu personeline yönelik çalışma kapsamında, çeşitli unvanlarda 393 personelin görevden uzaklaştırıldığı bildirildi. Bakanlık'ta yeni görevden uzaklaştırmalarla ilgili çalışmaların sürdüğü de belirtildi.

Diyanet'te 492 görevden alma

Diyanet İşleri Başkanlığı ise merkez, taşra ve yurt dışı teşkilâtında her kademede görev yapan personelden 492 görevlinin, "din hizmetlerinin toplumsal hassasiyeti dikkate alınarak haklarında inceleme ve soruşturma yapılmak üzere görevlerinden uzaklaştırıldığını" açıkladı.

Diyanet İşleri Başaknılğı'ndan görevden almalarla ilgili yapılan duyuru şöyle:

"3 il müftüsü, 1 daire başkanı, 1 Başkanlık müşaviri, 1 Başkanlık müftüsü, 5 il müftü yardımcısı, 31 ilçe müftüsü, 2 Diyanet İşleri uzmanı, 1 din hizmetleri ataşesi, 7 eğitim görevlisi, 65 vaiz, 5 uzman vaiz, 1 avukat, 7 cezaevi vaizi, 1 eğitim uzmanı, 187 imam-hatip, 95 Kur'an kursu öğreticisi, 5 memur, 11 murakıp, 40 müezzin kayyım, 1 öğretmen, 2 sayman, 1 şef, 9 şube müdürü, 2 uzman, 1 uzman imam-hatip, 7 VHKİ olmak üzere toplamda 492 personel açığa alınmıştır. Başkanlığımızın bu konuda oluşturduğu komisyonlar kapsamlı çalışmalarını sürdürmektedir."

Kalkınma Bakanlığında 16 görevden alma

Kamu personeline yönelik çalışma kapsamında, Kalkınma Bakanlığında 16 kişiye de görevden el çektirildi. Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız da görevden alındı.

Başsavcılık resen soruşturma başlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından alınan bilgiye göre de, İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alındığı bildirilen vali, vali yardımcısı, kaymakam, genel müdür yardımcıları, daire başkanları ile diğer personel hakkında, "FETÖ/PDY" üyesi olmaktan resen soruşturma başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilâtlarında görevli 246 mülki idare amiri, 7 bin 899 Emniyet, 614 Jandarma ve aralarında Sahil Güvenlik Komutanı'nın da olduğu 18 Sahil Güvenlik personeli olmak üzere toplam 8 bin 777 personelin görevden uzaklaştırıldığını bildirmişti.

Kaynak: AA