Ziya NASIFOĞLU

Gime Turizm Limanı’nda geçtiğimiz gün polis tarafından yapılan kontrolde, herhangi bir muhaceret işlemi yaptırmadan bir tır içerisine saklanarak KKTC’den kanunsuz olarak çıkış yapmaya çalıştığı tespit edilen Kyriakos Modestou cezaevine yollandı.

Polis, Modestou ile yurt dışına kaçması için kendisine yardımcı olmaya çalışan İyigün Yorulmaz isimli kişi hakkmdaki soruşturmasını tamamlarken, zanlılar dün mahkemeye çıkarıldı.

Gime Kaza Mahkemesi’nde görülen teminat duruşmasında, polis memuru Halil Drangoz iddia makamının tanığı olarak dinlendi.

Halil Drangoz, haklarında yürütülen polis soruşturması tamamlanan ve ileride yargılanacak olan zanlıların mahkemede hazır olmalarının sağlanabilmesi için uygun bir teminata bağlanmalarım istedi. Drangoz, zanlı İyigün Yorulmaz’m TC vatandaşı olduğunu ve çalışma izniyle KKTC’de bulunduğunu belirtirken, İngiliz vatandaşı Kyriakos Modestou ’nun ise ülkede yasaİ bir statüsünün ve kefilinin bulunmadığını söyledi.

Savcı Egemen Metay, zanlı İyigün Yorulmaz’ın yurtdışına çıkışının yasaklanıp, seyahat belgelerine el konulması ve bir kefilin 10 bin TL kefalet senedi imzalaması şartıyla serbest bırakılmasını talep etti.

Metay, kefili olmayan Kyriakos Modestu’nun ise davası görülünceye kadar 15 gün süreyle hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini istedi. İyigün Yorulmaz’ın avukatı teminat şartlarına itiraz etmezken, avukatı olmayan Kyriakos Modestou cezaevine talebine itiraz etti.

Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğullan, ileride yargılanacak olan İyigün Yorulmaz’ın mahkemede hazır olmasının sağlanabilmesi için talep edilen teminat şartlarım yerine getirmesi şartıyla serbest bırakılmasına, Kyriakos Modestou’nun ise 15 gün süreyle hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.