Evrim Kamalı

Haspolat bölgesinde bir evde bulunan 4 gram hintkeneviri ile ilgili tutuklanan zanlı Mohammed Auval dün ek tutukluluk talebi ile yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli Polis memuru Cemal Ramiz mesele ile ilgili olguları aktardı. Ramiz, Haspolat bölgesinde alınan ihbar üzerine zanlı Mohammed Auval’ın ikametgâhında mahkeme emri ile huzurunda yapılan aramada 4 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis zanlının konu uyuşturucu maddeyi 9 Mart tarihinde 6 gram olarak aldığını söylediğini belirtti. Polis Memuru Cemal Ramiz, mesele ile ilgili olarak zanlının gönüllü ifade erdiğini ve suçunu kabul ettiğini ancak konu uyuşturucu maddeyi aldığı kişinin isim bazında tespitinin yapılmasına rağmen henüz yakalanamadığını belirterek zanlının serbest kalması durumunda tahkikata olumsuz yönde etki etmesinin muhtemel olduğunu belirterek soruşturma maksatlı 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadet üzerine soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlının 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.