Eniz Orakcıoğlu

Lefkoşa Otobüs Terminali içerisine kurulan Pazar dün de ülkenin birçok yerinden vatandaşları ağırlarken, sıcak hava ise vatandaşın ilgisini nispeten düşürdü. Pazarcı vatandaşların genel anlamdaki günlere göre daha az oluşundan yakındı. Fiyatlar ise yine cep yaktı.

Üzüm 7-8 TL

Domates 2,50-3,50 TL ve Salatalık ise 1,50 TL’den uygun fiyatlara pazarda yer alırken, Meyvelerdeki yüksek fiyatlar dikkat çekti, üzüm 7 TL ile 8 TL arasında değişen fiyatlarla müşterilere sunuldu. Bunun yanında kiraz 15 TL, Muz 5 TL, Erik çeşitleri 5 TL gibi fiyatlarla sergilendi.

Her yerde karpuz vardı

Pazarda dikkatten kaçmayan bir başka ayrıntı neredeyse tezgahların yarısında karpuz satılmasıydı.  Karpuzlar kimi yerde 3 Tane 10 TL satılırken, çekirdekli karpuzda tanesi 5 TL’den alıcı buldu.

Börülce bamya pahalı

Diğer yandan da börülce ve bamyanın fiyatlarının da yüksek olması vatandaşın isyanına sebep oldu. Börülce pazarda 8 TL’den, bamya ise 7 TL’den satıldı.

Molohiya pahalı olmasına rağmen talep gördü

Pazarda satılan ürünlerden en dikkat çekici olan ise Kıbrıs’ın geleneksel yemeklerinden olan Molohiya oldu. Yeni yeni çıkmaya başlayan molohiyanın bağı 10 TL’ye satılırken, sabahın erken saatlerinde pazarcıların elinde kalmadı ve yoğun rağbet gördü. Elde kalan birkaç bağ ise satıcılar tarafından ayıklanarak kilosu 30 TL’den satıldı.