Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’nın en işlek bölgesi olan Sakarya’da 30 yıldan beri faaliyet gösteren market, dün sabahın erken saatlerinde Afrikalı oldukları tahmin edilen 2 kişi tarafındansoyuldu.

Yeni haftaya başlamazdan önce hesap, kitap yapan market işletmecisi Alev Çavuş, marketi kapatmaya çalışırken,i bir anda 2 kişinin içeriye girdiğini gördü. Çavuş “money... money...” diyerek kasaya yaklaşan soygunculardan bir tanesinin yüzüne yumruk attığını ve daha sonra bin 500 liraya el koyduğuınu söyledi.

Yaşadığı korkunç olayı Diyalog muhabirine anlatan Çavuş “30 yıldır buradayım ve başıma ilk defa böyle birşey geldi” dedi.

Alev Çavuş, marketini normalde 00.30 ile 01.00 saatleri arasında kapattığını ancak önceki gece bazı hesapları kapatmak için ilk defa saat 02.00’ye kadar açık kaldığını söyledi.

“Önce şaka sandım”

Marketten çıkmaya hazırlandığı bir sırada birden bire üst üste 2 defa  İngilizce “Money”  (para para) diye bir ses duyduğunu ve elinde tuttuğu paranın alındığını söyleyen Çavuş “ilk anda şaka yapıldığını zannedip parayı geri almak için uzandığımda yüzüne yumruk yediim. İşte o anda tam bir şok yaşadım. Başımı kaldırdığımda soyguncuların birisi kadın Afrika uyruklu 2 kişi olduğunu gördüm”dedi.

Soyguncuların, parayı aldıktan sonra koşarak uzaklaştıklarını belirten Çavuş,  olayı hemen polise bildirdiğini söyledi.

sakarya_market_soygun.jpg

Çavuş, 30 yıldan beri marketi işlettiğini, evinin marketin arkasında olduğunu ve orayı sadece yatmak için kullandığını ifade etti ve “bu market benim evim gibidir” diyerek, yaşadığı üzücü olaya isyan etti.

Şehrin en işlek caddesinde böylesi bir olayın yaşanmasına bir anlam veremediğini söyleyen Çavuş, “en işlek cadde de böyle bir şey yapılırsa halimiz duman” şeklinde konuştu.

Polis soyguncuları arıyor

Sakarya marketteki kamera kayıtlarını inceleyen polis, daha sonra soyguncuların peşine düştü. Bölgedeki diğer işyerleri de kamera kayıtlarını polise teslim ederek, olayın aydınlanması için yardımcı olmaya çalıştı.

Geniş kapsamlı bir operasyon başlatan Adli Şube ekiplerinin kısa sürede soyguncuları yakalaması bekleniyor.