Pelin Yükselay - Melin Dobran

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması, Kuzey Kıbrıs’a yönelik turist sayısının artmasına neden oldu. Bayram süresince özellikle Casinolu 5 yıldızlı otellerin büyük bir çoğunluğu yüzde 100’e yakın dolulukla çalıştı.

Ercan Havaalanı da son bir haftada müthiş yoğunluk yaşadı.

Diyalog muhabirlerinin elde ettiği bilgilere göre; Arife günü olan 11 Eylül Pazar’dan düne kadar Ercan’a iniş ve kalkış yapan uçak sayısı 453’e ulaştı. Bugün de 94 seferin yapılmasıyla bu sayı 547’ye ulaşacak. 

Pegasus Hava Yolları bu 6 günde 154 uçuşla KKTC’ye en çok yolcu taşıyan havayolu şirketi oldu. Pegasus’un bugün de Ercan’a 38 iniş ve kalkışı olacak.

Son bir haftalık uçuşlarda Pegasus Havayolları’ndan sonra en fazla seferi sırasıylaTürk Hava Yolları, Atlas Jet, Bora Jet ve Onur Air izledi.

İlk sırada İstanbul

KKTC’nin Ercan Havaalanı’na yönelik uçuşlarda ilk sırayı İstanbul seferleri alıyor. Elde edilen bilgilere göre; son 6 günde İstanbul-Ercan arasında 158 uçuş gerçekleşti. Bugün de toplam 94 uçuşun 38’i İstanbul’a gidiş ve gelişler olacak. 

İstanbul uçuşlarını sırasıyla Adana, Ankara, İzmir 28, Antalya 17, Gaziantep,  Hatay, Ordu Diyarbakır izliyor. Türkiye bağlantılı İngiltere seferlerinin de 25 olduğu bildirildi.
   
Corendon ve Tailwind sevindirdi

Türkiye ile KKTC arasındaki bayram uçuşlarının yanı sıra  Tailwind ve Corendon Havayolları da charter seferlerle ülkemize turist taşıdı.

İki havayoluşirketi, bir haftalık süre içinde Ercan’a karşılıklı 16 sefer gerçekleştirdi. Bu seferler Antalya aktarmalı olmak üzere Slovakya, Hollanda, Bulgaristan, Prag, Slovenya, Brüksel ve Polonya’dan gerçekleşti.

“Buraya hayran kaldık”

Öte yandan Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden Kıbrıs’a tatil amaçlı gelen ziyaretçiler, Kıbrıs’ı çok sevdi. Kıbrıs’ın birçok bölgesini adım adım gezdiğini ifade eden turistler, tarihi yapılara hayran kaldığını dile getirdi. Özellikle Girne’yi çok beğendiğini belirten ziyaretçiler, tatil amaçlı yeniden Kıbrıs’a geleceğini söyledi. Güzel bir tatilin ardından ülkesine dönmek üzere Ercan Havalimanı’na giden yolcular, “Kıbrıs’a hiç gelmeyenlere, buraya gelmesini tavsiye edeceğiz. Burası çok güzel bir yer. Lefkoşa’daki Büyük Hamam, Büyük Han, Arasta çarşısı ve Girne’deki müzelerle Girne Kalesi’ne hayran kaldık. Kıbrıs’ın tarihi dokusu çok güzel” dedi.  

Yolcular ne dedi?

Turgut Çuhadar: Kıbrıs’a ilk defa geldim. Hem ziyaret hem de kısa süreli bir tatil için burada bulundum. Burası çok hoşuma gitti. İş icabı gidiyorum ama tekrardan döneceğim. Gazimağusa’yı gezdim, Lefkoşa’daki Büyük Han ve Arasta Çarşısı gibi tarihi yerleri gezdim. Burası gerçekten güzel bir yer. Bu kadar zaman gelmemekle hata etmişim. Önümüzdeki hafta yine Kıbrıs’a geleceğim.

Ahmet Demir: Ben Kıbrıs’a tatil amaçlı geldim. Burayı çok beğendim, tarihi yerleri ve müzeleri gezdim. Tekrardan gelmeyi düşünüyorum. En çok Girne’yi beğendim. Orada gece hayatı çok güzel. Bir dahaki sefere yine Kıbrıs’a gelip, Girne’ye gideceğim.

Özkan Sarı: Ben öğrenciyim, Kıbrıs çok güzel bir yer. Burayı tanımak için gezdim. En çok Girne’yi ve Girne kalesini beğendim. Okulum bittikten sonra tatil yapmak için Kıbrıs’a geleceğim.