Evrim Kamalı

Yılmazköy’de bir şahsın bahçesinde bulunan su motorunu çalarak satan zanlılar Kasım Topaloğluları, Ahmet Devecioğlu ve Nuri Ermicik teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Alayköy Polis Karakolunda görevli polis memuru Bahri Yalçın, huzurda bulunan zanlılar Kasım Topaloğluları, Ahmet Devecioğlu ve Nuri Ermicik’in “Sirkat” ve “Mülke tecavüz” suçlaması ile tutuklandıklarını belirtti. 

Suçlarını kabul ettiler

Polis zanlıların 10 Haziran tarihinde saat 01.50 sıralarında Yılmazköy’de bir şahsa ait avluya izinsiz olarak giriş yaptıklarını ve avlu içerisinde bulunan bir adet 500 TL değerindeki motoru çaldıklarını söyledi. Polis zanlıların Mağusa’da tespit edildiklerini ve ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini belirtti. Polis memuru Yalçın zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Murat Soytaç huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır olmalarını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber birer kefilin 20’şer bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.