Haluk Doğandor

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Motosiklet Sürücü Eğitici Sınav Komisyonu’nun düzenlediği eğitmenlere yönelik sınav önceki gün gerçekleştirildi. Ancak bir önceki sınava girip de kazanamayan adayların tümü bu sınavdan geçti. Geçen yıl yapılan sınav şartlarındaki bazı engellerin zorluk derecesi yarı yarıya düşürüldü ve bazıları da tamamen iptal edildi. Geçen yıl sınava katılıp da kazanamayan eğitmen adaylarının kazanması için neredeyse ne gerekiyorsa o yapıldı.

Lefkoşa Atatürk Spor Salonu önünde önceki gün gerçekleştirilen sınava 17 müracaatçıdan 16’sı katıldı. Sınava geçmiş sınavda teorik eğitim almış, ama sınavı geçememiş adaylar katıldı. Sınava katılan adayların da hemen, hemen hepsini şoför okullarının sahipleri oluşturdu.

Yapılacak sınav için Türkiye’den Mehmet Girgin ve Bülent Uzun isimli eğitmenler ülkemize geldi. Geçtiğimiz yıl Mart ayında geçen “Yol Trafik Değişiklik Tüzüğü” ne göre motosiklet ehliyetleri de eğitmen sertifikası sahipleri tarafından verileceği için, önceki gün bu sebepten geçen sınavda başarısız olan eğitmenlerin tümü katıldı. Sınav Komisyonu’nun da hazır bulunduğu Atatürk Spor Park alanında, parkurlar düzenlendi. Motosiklet Sürücü Eğitici Sınav Komisyonu Sözcüsü Milli Eğitim Bakanlığı temsilcisi Atay Arkan, amaçlarının yollarda güvenli ve kazasız sürüşlerin olmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

Kukaların arası 3 metreden 6 metreye çıkarıldı

Sürücü eğitmenleri için yapılan parkurda, sınava girenler önce 6 metrelik aralarla yerleştirilen kukaların arasından geçti. Oysa önceki sınavda kukaların arası 3 metre mesafedeydi, bu sınavda bu mesafeler 6 metreye çıkarıldı.

Yine önceki sınavda 8 olarak çizilen çizgileri takip etmesi gereken eğitmen adayları, bu çizgilerin içinden motosikletlerini geçirmesi gerekirken, bu sınavda, daha geniş açıdan tamamladılar.

Daha önce yapılan sınavda en önemli kriterlerden biri sayılan rampayı (yokuş yukarı çıkarken sağa veya sola U dönüşü gerçekleştirme) çıkma ve geri dönme becerisi bu sınavda ortadan kaldırılmış, böylece geçen sınavda bunu geçemeyen adaylar için kolaylık sağlanmış oldu. Geçtiğimiz yıl yapılan sınavda birçok aday bu rampa sınavından geçememişti.

Bakanlık kendi kendini yalanladı

En önemli 10 metrelik denge tahtası da geçen sınavda daha dar alınmışken, bu sınavda 30 santimetre enine çıkarıldı. Ancak Bakanlık eğitmen adayları için kendi bastığı sınav krokisinde dahi denge tahtasının enini 20 santim gösterip 30 santime çıkarmakla kendi kuralını da hiçe saymış oldu. Sadece bakanlığın yaptığı bu hatanın bile sınav kurallarına aykırı olduğu, yasal olarak iptalinin gerektiğine dikkat çekiliyor.

Motor sürücü eğitmenleri için önceki gün gerçekleştirilen sınavın göstermelik ve tüm şoför okulu sahiplerine motor sürücü kursu ve belgesi verme amaçlı yapıldığını ispatlarcasına kuralların hafifletilmesinin bunun en güçlü ispatı olduğu belirtiliyor.

Göstermelik bir sınav oldu şartlar hafifletildi

Ülkemizde yılda ortalama 30 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazalarında geçen yıl motor kazalarında ölen insan sayısı 7’yi bulurken, motor sürücü eğitmen sınavında yaşananlar Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın olaya ne kadar ciddiyetsiz baktığını ortaya koymaya yetiyor. Daha önceki sınavda kazanamayan şoför okulları temsilcileri, sırf eğitmenlik belgesini almak ve motor sürücü kursları açmak adına bakanlığı da bu işe alet ederek, yapılan bu göstermelik sınavın ülkemizde motor kazalarını azaltacağına artıracağı düşünülüyor. Şoför okullarının bu olayı eğitim değil de rant haline getirmesinden çekinen bazı motor uzmanları, bakanlığın bu olayın üstüne ciddiyetle gitmesi gerektiğinin altını çizdi.

1-214.jpg

2-218.jpg