Nadire Bahadi

Akdoğan’da içerisinde bulunduğumuz nisan ayında Ramadan Akandere’ye ait 3 bin 125 TL değerindeki 25 teneke motor yağı sirkat edildi. 

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, babasının patronuna ait dükkandan motor yağlarını çaldığı gerekçesi ile 17 yaşındaki Veli Seçkin ile çalıntı yağları piyasa değerinin altında satın alan Yavuz Çardak tutukladı. Seçkin ile Çardak dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Polis tarafından haklarında soruşturma başlatılan Seçkin ile Çardak soruşturma maksadı ile 1 gün poliste tutuklu kalacak.

25 teneke yağın 17’si bulundu

Olayın soruşturmasını yapan polis memuru Mehmet Kanteper, 17 yaşındaki Veli Seçkin’in, Ramadan Akandere’ye ait tanesi 125 TL olan 25 adet motor yağını sirkat  ettiğini, Yavuz Çardak’ın ise 17 adet çalıntı motor yağını değerinin altında satın alarak hırsızlık mal kabulü suçunu işlediğini açıkladı. Çalıntı motor yağlarının 17 tanesinin Yavuz Çardak’ın tasarrufunda bulunduğunu söyleyen Kanteper, motor yağlarının çalınması olayı ile ilgili 1 kişinin daha arandığını söyledi. Soruşturmanın devam ettiğini belirten Kanteper, Veli Seçkin ile Yavuz Çardak’ın 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Çardak: Bilsem polise bildirirdim

Mahkemede söz hakkı verilen zanlı Veli Seçkin, motor yağlarını kendisinin çalmadığını, yağların satışında aranan şahsa yardım ettiğini ifade ederken, Yavuz Çardak ise yağların çalıntı olduğunu bilmediğini savundu. Çardak “Bilsem polise bildirirdim” şeklinde konuştu.

Bugün yeniden yargıç karşısında

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu, polisin başlattığı soruşturmanın devam etmesi nedeni ile zanlı Veli Seçkin ile Yavuz Çardak’ın 1 gün tutuklu kalmasına karar verdi. Zanlılar bugün yeniden yargıç karşısına çıkarılacak.