Evrim Kamalı


Lefkoşa’da Atatürk Spor Salonu yakınlarında meydana gelen trafik kazasında kullanımındaki motor ile yaya’ya çarpan zanlı Zafar Jumayev tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili ifade veren Lefkoşa Trafik Şubesi’nde görevli polis memuru,18 Mart saat 20.00 sıralarında Yakın Doğu Üniversitesi çemberinden Lefkoşa Atatürk Spor Kompleksi istikametine doğru giden zanlı Zafar Jumayev’in kullanımındaki LZ 015 plakalı motosiklet ile yaya olarak yolu geçmeye çalışan 63 yaşındaki Şevki İzzet’e çarptığını söyledi. Polis, çarpma sonucu ağır yaralanan Şevki İzzet’in Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne kaldırıldığını ve durumunun ciddi olduğunu belirtti. Polis, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar, KKTC’de çalışma izni ile ailesi ile yaşayan zanlının maddi durumunu da göz önünde bulundurarak yurtdışı çıkış yasağı ve haftada bir gün polise giderek ispat-ı vücut yapması şartları ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi.