Nadire Bahadi

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın uzun süredir müdahale etmediği Dipkarpaz İlkokulu’ndaki müdür- öğretmen krizi kavgayla sonuçlandı.

Dipkarpaz İlkokulu Müdürü Davut Öksüzcan, okulda öğretmenlik yapan Murat Civelek’i ittirdi, Civelek de müdürün boğazına sarıldı.

Geçtiğimiz yıl başlayan ve dönem içerisinde artan müdür- öğretmen kavgası bu yılın ilk eğitim günlerinde yumruklaşmaya varan kavga ile son buldu.

Dipkarpaz İlkokuluna müdür olarak atandığı günden itibaren, okul öğretmenleri ile  yıldızı barışmayan Öksüzcan’ın görevden alınması ve başka bir okula verilmesi için de öğretmenler imza toplamıştı.

Öksüzcan’ın başka bir okula nakli çıkmaması nedeniyle de okuldaki 18 öğretmen başka okullara nakil istedi.

Bir çok öğretmen okuldan nakil olurken, müdür ile kavga eden Civelek’in de nakil beklediği ve mecburen okula gittiği öğrenildi.

Müdür şikayetçi oldu

Müdür Öksüzcan, dün öğle saatlerinde öğretmen olan Murat Civelek’in kendisinin boğazını sıktığı gerekçesi polise şikayette bulundu.

Şikayet üzerine polis hem öğretmen hem de okul müdürünün ifadesine başvururken, darp suçlaması ile hakkında şikayet bulunan öğretmen Murat Civelek 24 saat göz altına alındı.

Civelek’in yasal göz altı süresinin dolmasının ardından hakkında dava okunarak serbest bırakılması bekleniyor.