Bingöl'de Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in ağır yaralandığı, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu, koruma polisi Uğur Atlı'nın yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

Bingöl'de 9 Ekim 2014 tarihinde emniyet müdürü ve ekinine yönelik düzenlenen silahlı saldırının ardından Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında, 10 Nisan tarihinde çıkarıldıkları mahkemece, "Devletin Birliğini ve Ülkenin Bütünlüğünü Bozma', "Kişiyi Yerine Getirdiği Kamu Görevi Nedeni ile Tasarlayarak Öldürme" suçlarından 10 Nisan 2015 tarihinde çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan saldırıda kullanılan aracın sahibi Y.Z.E. (51) ile aracı gasp ettiği ileri sürülen U.S.K. (26) yargılanmaya başlanacak.

3'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ CEZA İSTEMİ

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, saldırının failleri olduğu iddia edilen U.S.K. ile Y.Z.E. hakkında, "devletin birlik ve bütünlüğünü bozma', "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme" iddiasıyla 3 defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, "kasten öldürmeye teşebbüs'ten de 30 yıl hapis cezası istendi. Tutuklu bulunan şahıslarla ilgili ilk duruşma, Bingöl Ağır Ceza Mahkemesinde 17 Eylül 2015'te görülecek.

OLAYIN GEÇMİŞİ

9 Ekim 2014 tarihinde Bingöl Merkez Yenişehir Mahallesi Selahattin Kaya Caddesi ile Yeşim Sokak'ın kesiştiği noktada düzenlenen silahlı saldırı sonucu Emniyet Müdürü Atalay Ürker ağır yaralanmış, Müdür Yardımcısı Atif Şahin ile Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Hüseyin Hatipoğlu şehit olmuş ve koruma polisi Uğur Atlı da yaralanmıştı.