Asmaaltı ve Arasta Derneği Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Ortodoks Rumlara Cenevre Sözleşmesi’ne aykırı vatandaşlık vererek, demografik yapıyı değiştirdiğini ileri sürdü.

Asmaaltı ve Arasta Derneği Başkanı Tanju Müezzinoğlu, bugün yaptığı açıklamada, Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın (KTÖS) Avrupa Parlamentosu’ndaki Rum Yönetimi temsilcileriyle görüşmesinde dile getirdiklerini eleştirdi.

Sözkonusu parti ve örgütlerin, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs’ta asimilasyon politikası yürüttüğü iddiasında bulunduğuna işaret eden Müezzinoğlu, “Bu parti ve örgütlerin Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’ni asimilasyonla suçlarken Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin yaptıklarını görmezden gelmektedir” dedi.

Müezzinoğlu, Güney Kıbrıs’taki nüfusun katlanarak artmasına katkı sağlamak amacıyla Yunanlıların düzenli olarak vatandaş yaptığını ileri sürerek, şöyle devam etti:

“Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi dünyaya Kıbrıslı Türkleri azınlık olarak gösterme çabalarıdır. Ancak Rum yönetimi ve maalesef çok küçük bir azınlık da olsa içimizdeki işbirlikçilerinin tarihi yok sayma pahasına yürüttükleri bu faaliyetler, Kıbrıs Türkü’nün ortaya koyduğu varoluş mücadelesini ve Anavatanına olan bağlılığını ortadan kaldırmaya yetmeyecektir”

Tanju Müezzinoğlu, yaklaşık 850 bin nüfusu olan Güneyin üçte birinin Kıbrıslı olmadığını ileri sürdü.