AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Markar Eseyan, Ankara'daki terör saldırısının amacının seçimleri gölgelemek olduğunu söyledi. Eseyan, "Maalesef muhalefet bu acı üzerinden siyasi rant çıkarmaya çalışıyor" dedi.

AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Markar Eseyan, Şişli Seçim Koordinasyon Merkezi'nde parti teşkilatı ile bir araya geldi. Teşkilat üyeleri ile yürütülen seçim çalışmaları hakkında sohbet eden Eseyan, fikir alışverişinde bulundu. Ankara'da yaşanan terör saldırısının seçimleri gölgelemek adına yapıldığını belirten Eseyan, "Ankara bu saldırı için özel olarak seçildi. Ülkenin pek çok kentinden gelen insanlar vardı. Bu saldırıyla ülkenin her kentine bir cenaze göndermek planlandı. Halk bir kaos duygusuna sokulmak istendi. Aynı zamanda ülkeyi zayıf göstermek, seçimlerin zor şartlar altında yaptırılması amaçlandı. Bu gerçekten ülkemizin çok önceden gördüğü bir oyundur. Halkımız bu oyunu çok iyi biliyor. Ancak amaçlanan bu hedeflerin hiçbiri gerçekleşmedi. Tabi ki bizim canımız yandı. 100 tane vatandaşımız hayatını kaybetti. Ama beklenen kaosu çıkaramadılar. Halkımız kendi barışına sahip çıktı ve tahriklere uymadı" diye konuştu.

HDP'nin Ankara'da yaşanan saldırıdan siyasi rant elde etmeye çalıştığını da söyleyen Eseyan, "Maalesef bazı muhalefet partilerimiz ve özellikle HDP insanları sokağa dökmek adına çok tahrik edici açıklamalarda bulundular. Biz bu durumu büyük bir acıyla ve ibretle izledik. Muhalefet partileri böyle sıkıntılı bir dönemde ellerini taşın altına sokmadığı gibi, bu ateşten siyasi bir sonuç yaratmanın peşinden gidiyorlar. Ama halkımızın feraseti yüksektir. Kardeşi kardeşe düşürecek bu oyunlara biz müsaade etmeyeceğiz. Gördüğümüz kadarıyla halkımız Türk-Kürt, Alevi-Sünni çatışmasına da müsaade etmeyecek kadar da kararlı ve bilinçlidir" ifadelerini kullandı.