AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, "Muhalefet partilerinin kırmızı çizgili ve uzlaşmaz tavırlarını milletimiz yakından takip etmektedir. Koalisyon çalışmalarından sonuç alınamadığı takdirde milletimiz gerekli hakemliği yapacaktır" dedi.

İşler, 7 Haziran seçimlerinde milletin hiçbir partiye tek başına hükümeti kuracak çoğunluğu vermediğini hatırlatarak, "TBMM Başkanlık Divanı'nın oluşturulmasının ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hükümeti kurma görevini Başbakanımız ve Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'na verdi. AK Parti'nin ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun 7 Haziran'dan bugüne kadar sergilediği uzlaşmacı söylem ve tavır milletimizin takdirini kazanmıştır" ifadesini kullandı.

İşler, şöyle devam etti:

"Muhalefet partilerinin 7 Haziran sonrası geliştirdikleri kırmızı çizgili ve uzlaşmaz tavırlarını milletimiz yakından takip etmektedir. Bölgemizde ve uluslar arası arenada önemli gelişmelerin olduğu bir dönemde Türkiye'de siyasi ve ekonomik istikrarını sürmesi gerekmektedir. Koalisyon çalışmalarından sonuç alınamadığı takdirde milletimiz istikrar için gerekli hakemliği zamanı gelince yapacaktır."