Yurtdışında olduğu gibi Türkiye'de de sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı çocukların hayatında pozitif değer yaratmak için çalışmalar yürüten Qnet Türkiye, 15 Kasım 2015 Pazar günü gerçekleşecek İstanbul Maratonu'nda Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk) için koşacak.

1979 yılından bu yana; her çocuğun şefkat, sevgi ve anlayış görme, yeterli beslenme ve sağlıklı bir ortamda büyüme, çağdaş bir eğitim alarak yeteneklerini geliştirme, kısacası insan haysiyetine yakışır bir şekilde yaşaması inancıyla korunma ihtiyacındaki çocuklar için çalışan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı, kurduğu çocuk köyleri ile çocukların aile sıcaklığında ve anne şefkatiyle hayata tutunmasını sağlıyor.

Koruncuk Vakfı'na katkıda bulunmak ve İstanbul Maratonu'nda Qnet ile koşmak için Qnet Türkiye çalışanı olma şartı aranmıyor. Koruncuk'a destek olmak için Vodafone İstanbul Maratonu'na 10 km, 15 km ve maraton etaplarından tercih edilen etaba kayıt yaptırıldıktan sonra Koruncuk Vakfı'yla iletişime geçip Vakfa destek vermek mümkün.