Evrim Kamalı

Kartepe Belediyesi’nin ilçedeki muhtarlara yönelik olarak düzenlediği Kıbrıs gezisine katılan Nusretiye Mahallesi Muhtarı T.Y Ercan Havaalanı’ndan KKTC’ye giriş yaparken tasarrufundaki 3 gram Hint keneviri ile yakalandı. Muhtar, teminata bağlanmak üzere dün mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele hakkında şahadet veren Polis Memuru Mehmet Sevinç, zanlı T.Y’nin, 25 Kasım’da Ercan’dan KKTC’ye giriş yapmak isterken narkotik detektör köpeği Cindy’nin tepki vermesi sonucunda üzerinde arama yapıldığını ve tasarrufunda şeffaf naylon içerisinde 2 gram 275 miligram Hint keneviri ile içerisinde tütünle karışık 800 miligram ağırlığında bir adet Hint keneviri bulunduğunu söyledi.

Zanlının gönüllü ifade vererek suçunu ve aleyhine getirilen kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarruf davasını da kabul ettiğini kaydeden Sevinç, turist statüsünde gelen zanlının ülkede yasal bağı olmadığını belirterek, mahkemeden, uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

“Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak”

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlının işlemiş olduğu suçun ciddi bir suç olduğunu ve Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacağını belirterek, davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadıyla 15 günü geçmeyen bir süre, Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak beklemesine karar verdi.