Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu (BTYO) ile İçişleri ve Çalışma Bakanlığı arasında imzalanan “Mahalle Sakinleri Kütüğü Projesi” kapsamında KKTC’nin tüm muhtarlarına yönelik gerçekleştirilen bilgisayar kursu, DAÜ Aktivite Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika töreni ile tamamlandı.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, DAÜ BTYO’nun bilgisayar laboratuvarlarında Lefkoşa, Gazimağusa ve İskele bölgesinin muhtarlarına verilen eğitimler, DAÜ BTYO öğretim görevlisi Yeşim Kapsıl Çırak koordinatörlüğünde, öğretim görevlisi Cihan Ünal ve DAÜ Bilgi İşlem Müdürlüğü personeli Özlem Görkan Evre’den oluşan ekip tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirildi.

Söz konusu sertifika töreninde konuşan Taşkınköy Muhtarı ve Lefkoşa Muhtarlar Derneği Başkanı Derviş Dizliklioğlu, muhtarların gönüllü olarak halka hizmet verdiklerini bildirerek, siyasilere muhtarlara daha özverili ve duyarlı olmaları konusunda çağrıda bulundu. Dizliklioğlu gerçekleştirilen kursun son derece önemli olduğunu dile getirerek, bilgisayarın bir şekilde hayatımıza girdiğini ve önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Dizliklioğlu kursun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ve kursiyerlere teşekkürlerini ileterek, kurs koordinatörü Çırak’a ve öğretim görevlisi Evre’ye teşekkür plaketi takdim etti.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam törende gerçekleştirdiği konuşmasında katılımlarından dolayı herkese teşekkürlerini ileterek, muhtarlık mesleğinin zor bir iş olduğuna vurgu yaptı. Gerçekleştirilen projenin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Osam, vizyonu gelişmiş bir bakanlık ile işbirliği içerisinde olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. DAÜ’nün bundan sonraki tüm çalışmalarda da desteğe hazır olduğunun altını çizen Prof. Dr. Osam kursun gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkürlerini iletti.

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı Müsteşarı ve DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Üyesi Hasan Alicik ise gerçekleştirdiği konuşmasında tüm muhtarlara katılımlarından dolayı teşekkürlerini iletti. Çağın bilgi çağı olduğuna dikkat çeken Alicik, toplumsal gelişmede Üniversitelere büyük roller düştüğünü ve DAÜ’nün bu öncülüğü üstlendiğini vurguladı. Alicik, bakanlık olarak muhtarlara yönelik çalışmaların devam edeceğinin altını çizdi.

Gerçekleştirilen sertifika töreninde Alicik tarafından kursun onur kursiyeri olan ve Yeni Erenköy’de hizmet veren Vahibe Özkasırga’ya katılımlarından dolayı sertifikası takdim edilirken, Prof. Dr. Osam tarafından gümüş tabak takdiminde bulunuldu. Söz konusu sertifika törenine Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, Lefkoşa Kaymakamı Mustafa Kurtuluş Tel, BTYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan, Müdür Yardımcısı Cantaş Özerek, DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdür Vekili Murat Aktuğralı da katıldı. Tören sertifikaların dağıtılmasının ardından gerçekleştirilen kokteyl ile sona erdi.

Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan yaptığı açıklamada üniversitelerin görevleri arasında yer alan topluma hizmet bacağının bir gereği olan bu gibi eğitsel faaliyetlere BTYO olarak gönüllü olduklarını ve bundan da büyük haz ve mutluluk duyduklarını belirtti. Bu gibi etkinlikleri toplumun geneline yayarak hizmet ve servis kalitesini yükseltmeyi amaç edindiklerini belirten DAÜ BTYO Müdürü Doç. Dr Mustafa İlkan, bu hizmetlerin tamamen ücretsiz yapılması gerektiği konusunda da görüş belirtti. Her yıl mutlaka talep eden ve ihtiyaç duyan kesimlere talepleri alanında mesleki eğitim verdiklerini belirten Doç. Dr. Mustafa İlkan, DAÜ BTYO’nun KKTC’deki mesleki eğitimin adresi olduğunu ve yapılanması ile ülkemizin ilk ve tek yüksekokulu olduğuna vurgu yaptı.

1460462207.jpg

1460462205.jpg

1460462204.jpg