Devlet Planlama Örgütü (DPÖ) Müsteşarı Ödül Muhtaroğlu bugün Genç İşadamları Derneği (GİAD) Başkanı Ceyhun Tunalı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile biraraya geldi.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre DPÖ Müsteşarı Ödül Muhratoğlu ve GİAD yetkilileri, ülkedeki ekonomik ve sosyal konuları değerlendirdi.

GİAD Başkanı Tunalı toplantıda, DPÖ’ye ve açıkladığı bilgi ile verilere güvendiklerini, her konuda desteğe hazır olduklarını vurguladı. Tunalı, DPÖ’nün son dönemde açıkladığı bilgi ve verileri yakından takip ettiklerini, bu bilgi ve verilerin kamuoyuyla paylaşılmasının şeffaflık adına çok önemli bir adım olduğunu belirtti.

Tunalı, DPÖ’ye veri ve bilgi sağlayan kamu ve özel sektördeki tüm kurum ve kuruluşların, bu verileri eksiksiz olarak ve zamanında ulaştırması gerektiğine inandıklarını kaydetti.

DPÖ’nün teknik personel açığının süratle tamamlanması gerektiğinide belirten Tunalı, DPÖ’nün ülkenin en önemli kurumlarından biri olduğunu ve çok sayıda görevi bulunduğunu, tüm bunları zamanında yerine getirebilmesi için de nitelikli personel eksikliğinin süratle tamamlanması gerektiğini ifade etti.

DPÖ Müsteşarı Ödül Muhtaroğlu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, GİAD yetkililerinin yaptıkları açıklamaların kendilerine güç ve moral verdiğini kaydetti.

DPÖ’nün yürüttüğü çalışmaları, ürettiği bilgi ve verileri kamuoyu ekonomik örgütler ve sivil toplum örgütleri ile paylaşmaya devam edeceğini ekleyen Muhtaroğlu, gelen öneri ve eleştirileri dikkate alarak yeni hedeflere ve vizyonlara daha güçlü adımlarla ilerleyeceklerini belirtti.