Suna ERDEN 

Lefkeve Güzelyurt Kaza Mahkemeleri Mukayyitliğinde çalıştığı 2001-2009 yılları arasında vezneye ödenen ceza paralarını çaldığı gerekçesi ile aynı suç altında bin 169 davadan yargılanan sanık Ahmet Tüccar hakkındaki dava karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık hapse mahkûm edildi. Sanığın 8 yıl içerisinde farklı tarihlerde vatandaşların mahkeme veznesine yatırdığı 1 Milyon TL’ye yakın parayı çaldığı belirtildi. 

SUÇU ORTAYA ÇIKINCA ÖLMEK İSTEDİ 

Başkan Ömer Güran Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyetin oy birliği ile vermiş olduğu hapis kararında, hafifletici nedenlerin sanığın emekli ikramiyesi olan 180 bin TL’yi devlete vermesi ve aleyhine getirilen davaları kabul etmesi olduğu açıklandı. Ayrıca sanığın işlediği suçtan pişmanlık ve utanç duyup intihara teşebbüs ettiği de vurgulandı. 

BAŞKAN, “EMEKLİ İKRAMİYESİNİ DEVLETE VERDİ” 

Kararıokuyan Başkan Güran, sanığın işlemiş olduğu “Kamu görevlisi tarafından sirkat” suçunun ciddi, vahim ve toplumun kamu görevlilerine olan güvenini sarstığını belirterek, bu suçu işleyen sanığına hapis cezası vermeyi uygun gördüklerini açıkladı. Güran, hapis cezasının süresini belirlerken hafifletici nedenleri göz önünde bulundurduklarını; sanığın ilk günden suçunu kabul edip adaletin erken tecellisine yardımcı olmasının, 180 bin TL emekli ikramiyesini çaldığı paraların bir kısmını tazmin etmek için devlete vermesinin lehine hafifletici neden olarak değerlendirildiğini ifade etti. Güran, sanığı yargılandığı davalardan mahkûm ettiklerini ve oybirliği ile 7 yıl hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.