Mülteci Hakları Derneği (MHD) son haftalarda KKTC’de ikamet eden mültecilere dair duyarlılık ve sorumluluktan dolayı halka teşekkür etti.

MHD’den verilen bilgiye göre, bu dayanışma sonucunda, derneğe kayıtlı olan Suriye, Filistin, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Mısır’dan kaçıp KKTC’ye sığınan toplam 78 çocuk ve yetişkinin kıyafet, gıda, genel ve kişisel hijyen malzemeleri gibi temel ihtiyaçları, eğitim gereksinimleri, sendikalar, işletmeler, yerel yönetimler ve duyarlı bireylerin katkılarıyla karşılanmaya başladı.

Açıklamada, böylesine önemli ve insani boyutu olan bir soruna halkın gösterdiği duyarlılığı halkın temsilcilerinin de göstermesi gerektiğinin altı çizilerek, hem uluslararası hukuk, hem de insani açıdan büyük önem taşıyan Muhaceret Yasası’na yapılan değişikliklerin en kısa sürede Meclis Hukuk Komitesinde görüşülüp Genel Kurula sevk edilmesi ve Genel Kurulda yasallaşması gerektiği yinelendi.

Açıklamada “Halkımızın gösterdiği dayanışmanın devamını diler, ileride duyulacak ihtiyaçlarla ilgili bizleri sosyal medya hesabımız ve basın duyurularımız aracılığıyla takip edebileceklerini belirtiriz. Dayanışmanız hayat kurtarıyor” denildi.