Avrupa'ya gitme hayaliyle yürüyerek Edirne'ye gelen ve 10 gündür Sarayiçi Er Meydanı'nda bekleyişlerini sürdüren Suriyeli sığınmacılar, bayram namazı kılarak birbirleriyle bayramlaştı.

Yunanistan sınırına gitmek için Edirne'ye gelen ve güvenlik güçleri tarafından UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı'na getirilen sığınmacıların bekleyişi sürüyor. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı'nda Avrupa hayaliyle 10 gündür bekleyişlerini sürdüren sığınmacıların büyük bir kısmı ise otobüslerle başta İstanbul, İzmir, Adana gibi iller olmak üzere çeşitli illere gönderilmeye devam ediliyor. Bölgede kalan sığınmacı grubu ise Kurban Bayramı dolayısıyla bayram namazı için hazırlık yaptı. Caddeye serdikleri hasır ve halılar üzerinde toplanan yaklaşık 60 Suriyeli'ye kendi içlerinde görevlendirdikleri İlyas isimli Suriyeli bayram namazı kıldırdı.

ÇOCUKLARA ŞEKER DAĞITILDI, ANNELER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Yunanistan hayaliyle günlerdir Edirne'de bekleyişlerini sürdüren Suriyeliler, Kurban Bayramı'nda buruk sevinç yaşadı. Sığınmacılar, önce bayram namazını kıldı, ardından da uzun kuyruklar oluşturarak bayramlaştı. Özel bir yardım derneği tarafından sığınmacı çocuklara şeker ve çikolata dağıtıldı. Suriyeli anneler ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Mülteciler bayrama buruk girdi

Mülteciler bayrama buruk girdi

Mülteciler bayrama buruk girdi