Suna Erden

Akdeniz dün yine bir mülteci dramına sahne oldu. Güney Kıbrıs’ta Pirgo köyü açıklarında içerisinde Suriye uyruklu 47 mültecinin bulunduğu gemi batmak üzereyken bulundu. Rum Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından tespit edilen gemide 26’sı erkek, 10’u kadın 11 de çocuk olduğu belirtildi. Günlerdir denizde yolculuk yaptıkları belirtilen mültecilerden birçoğu açlık ve susuzluktan dolayı ayakta duramaz halde bulunurken, bazı mülteciler Rum hastanelerine sevk edildi.

TEKNE KARAYA ÇEKİLDİ 

Öte yandan, Güney Kıbrıs’ta ele geçirilen ve makinesi bozulduğu için denizde batmak üzere bulunan geminin yanı sıra KKTC açıklarında da boş bir tekne tespit edildi. Yeşilırmak açıklarında tespit edilen tekne, Türk Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından karaya çekildi. Boş olan teknenin bulunduğu açıklarda ayrıca can simitleri de olduğu öğrenildi.

KAYIP MÜRETTEBAT KKTC’YE Mİ KAÇTI? 

Güney sularında yakalanan 47 mültecinin yanı sıra bir grup mültecinin de KKTC’ye gizlice girmiş olabilecekleri belirtildi. Öte yandan 47 mültecinin bulunduğu geminin mürettebatının kayıp olduğu ifade edilirken, Yeşilırmak açıklarında bulunan boş teknenin mürettebat tarafından kullanıldığı, mürettebatın tekneyi terk ederek, yüzerek gizlice KKTC’ye girdiği düşünülüyor.